Μέρκελ: Δεν έφεραν οι πρόσφυγες την τρομοκρατία στη Γερμανία

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 23:53
UPD:18/08/2016 14:33
EURONEWS
A- A A+

Οι πρόσφυγες δεν έφεραν μαζί τους την τρομοκρατία στη Γερμανία, δήλωσε την Τετάρτη η καγκελάριος της χώρας Άγκελα Μέρκελ.

«Το φαινόμενο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας ή του Ισλαμικού Κρλατους, δεν ήρθε σε εμάς μαζί με τους πρόσφυγες», σημείωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μεκλεμβούργο – Πομερανία, εν όψει των τοπικών εκλογών της 4ης Σεπτεμβρίου.

Η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε πάντως ότι πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στη Συρία για να εκπαιδευτούν από τζιχαντιστές. Τον Ιούνιο, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε δηλώσει πως συνολικά 800 πρόσωπα εκτιμάται ότι ταξίδεψαν από τη Γερμανία στη Συρία και στο Ιράκ.

«Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι ένα ισλάμ που ασκείται (...) με τρόπο που συμμορφώνεται προς το Σύνταγμα (...) ανήκει στη Γερμανία», ανέφερε επίσης η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι ένα είδος ισλάμ που αντιβαίνει το Σύνταγμα ή δεν αποδέχεται ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες, δεν έχει θέση στη χώρα της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή