Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 11:08
UPD:13:16
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου θα συνεδριάσει εκ νέου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο κατηγορούμενος Γιώργος Σταμπέλος, για τον οποίο χθες το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου δικηγόρου λόγω κωλύματος της συνηγόρου του, προσκόμισε δήλωση της εκπροσώπου του στην οποία ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου να διορίσει αυτεπαγγέλτως άλλον συνήγορο στον εντολέα της είναι άκυρη καθώς ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.

Στη δήλωσή της, η συνήγορος του κατηγορουμένου γνωστοποιούσε πως δεν έχει λάβει άδεια παράστασης από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Λάρισας και ζήτησε τη διακοπή της δίκης μέχρι να λυθεί το θέμα για να μπορεί να παρασταθεί.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και διέκοψε την διαδικασία προκειμένου ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

Σε γραπτή δήλωση, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για παρέλκυση της δίκης», ενώ αποδίδει «υποκριτικό χαρακτήρα» σε δηλώσεις τους περί «διακαούς επιθυμίας τους» για επιτάχυνση της δίκης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή