Skip to main content

ΠΑΟΚ: Τα… δίνει όλα για Κλάεσον

Έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση αναζητεί ο ΠΑΟΚ, με τους «απρόμαυρους» να έχουν καταλήξει στην επιλογή τους: Το όνομά αυτού είναι Bίκτορ Γιόχαν Αντόν Κλάεσον.

Ο 29χρονος winger της Κράσνονταρ αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν 1 μεταγραφικό στόχο του «Δικεφάλου του Βορρά», κίνηση που εφόσον ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου, μπορεί να «εκτοξεύσει» μεροσοεπιθετικά την ομάδα.

Ο Σουηδός είναι εξαιρετικός ντριμπλέρ, παίζει κυρίως στο αριστερό… φτερό της επίθεσης, είναι παίκτης που του αρέσει να προσφέρει θέαμα, αλλά και ουσία στο παιχνίδι του και θεωρείται από τους Θεσσαλονικείς το καταλληλότερο κομμάτι για να συμπληρωθεί το παζλ στο εφετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Η υπόθεσή του είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς εκτός του ότι είναι πάρα πολύ ακριβό το κασέ του, από την άλλη δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Ρώσους έως το καλοκαίρι του 2022. Οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη, πάντως, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν και να φέρουν τον παίκτη στην Τούμπα.

Ο Κλάεσος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της IFK Värnamo, με την φανέλα της οποίας πραγματοποίησε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Εκεί κατέγραψε 70 συμμετοχές, σημειώνοντας και 29 γκολ, με αποτέλεσμα το 2012 να πάρει μεταγραφή στην Έλφσμποργκ.

Έπαιξε για πέντε χρόνια (2017) με συνολικά 177 συμμετοχές, 45 γκολ και 37 ασίστ. Η Κράσνονταρ τον αγόρασε κι έκτοτε παίζει στο πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Μετρά 50 διεθνείς συμμετοχές και 10 γκολ, με πιο πρόσφατη την παρουσία του στο Euro 2020, όπου με την Εθνική Σουηδίας κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές, σημειώνοντας κι ένα γκολ.

Είχε σκοράρει, μάλιστα, εναντίον του ΠΑΟΚ από το σημείο του πέναλτι, στην πρώτη αναμέτρηση του «Δικεφάλου» με την Κράσνονταρ στα play off του Champions League.