Skip to main content

Βόλεϊ: Θρίαμβος ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πανηγύρισαν σήμερα στο Τόκιο τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μια διάκριση την οποία αγνοούσαν εδώ και 30 χρόνια!

Την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 1985, και πάλι στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας που έχει φιλοξενήσει και τις 11 τελευταίες διοργανώσεις.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η… “αυτοκτονία” της Πολωνίας, που ηττήθηκε από τη ρωμαλέα Ιταλία με 3-1 και δεν έχασε απλά τον τίτλο, αφού μέχρι σήμερα η παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν πρώτη και αήττητη, αλλά και τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας!

Οι Πολωνοί είχαν βρεθεί σε θέση ισχύος μετά τη νίκη (3-1) επί των Αμερικανών, αλλά αρκούσε η ήττα στο τελευταίο παιχνίδι για να χάσουν τα πάντα, κι ενώ αρκούσαν δύο κερδισμένα σετ απέναντι στη «σκουάντρα ατζούρα» για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη δεύτερη θέση.

Η Πολωνία υποτίμησε τη δυναμική της σταθερότατης και πολύ σκληρής Ιταλίας του Τζανλορέντζο Μπλεντζίνι και πλήρωσε το αντίτιμο με μια πολύ οδυνηρή ήττα, που κόστισε έναν τίτλο και μια απευθείας πρόκριση.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί έπρεπε απλώς να νικήσουν με «καθαρό» σκορ την Αργεντινή και το έκαναν επικρατώντας με 3-1 στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά, παρά την αντίσταση που συνάντησαν από τη δυνατή “αλμπισελέστε”.