Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Κυρίδου/Μπούρμπου: «Τα δώσαμε όλα στον ημιτελικό, είμαστε ευχαριστημένες με την 5η θέση»

Η κούραση από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια των Μαρίας Κυρίδου και Χριστίνας Μπούρμπου στον τελικό της δικώπου, όπου το ελληνικό πλήρωμα πήρε την 5η θέση, την καλύτερη έως τώρα για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.   

Οι δύο 20χρονες ήθελαν όσο τίποτ΄ άλλο ν΄ ανέβουν στο βάθρο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τα δάκρυα της Μπούρμπου μετά τον αγώνα φανέρωναν την πίεση που υπήρχε στα κορίτσια, που κατάφεραν τελικά μέσα από μεγάλες προσπάθειες να φτάσουν να διεκδικούν ένα μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Χθες (28/07), οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου είχαν τερματίσει πρώτες στη σειρά τους μετά από απίστευτο φίνις περνώντας τις τρεις προπορευόμενες βάρκες στα τελευταία 500 μέτρα, κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Μαρία Κυρίδου ήταν η πρώτη που μίλησε μετά τον τελικό: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με την 5η θέση. Σίγουρα θέλαμε κάτι περισσότερο, όπως ο καθένας που αγωνίζεται σε τελικό. Τα δώσαμε όλα για να περάσουμε και σήμερα κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση που τα δώσαμε όλα στον χθεσινό ημιτελικό».

Από την πλευρά της η Χριστίνα Μπούρμπου δεν άντεξε και δάκρυσε. Μετά από μία σύντομη διακοπή είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω σήμερα. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες, αλλά το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε στην 5η θέση.»

«Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Στο δικό μας άθλημα η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30 χρόνων κι εμείς είμαστε στα 20 ακόμη. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε και οι δύο να φτάσουμε πολύ ψηλά», συμπλήρωσε η Κυρίδου.

Η Χριστίνα Μπούρμπου θέλησε να ευχαριστήσει τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τη στήριξή τους: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν. Ξέρουμε ότι όλοι ξενύχτησαν για να μας δουν. Για να μας στηρίξουν έστω κι από μακριά και είναι πολύ ωραίο αυτό».