Skip to main content

Η κλήρωση του final-8 στο Basketball Champions League

Το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, έμαθε η ΑΕΚ, μετά την κλήρωση στην έδρα της FIBA για το final-8 της διοργάνωσης, το οποιο θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου.

Ο «Δικέφαλος», ο οποίος ήταν ήδη γνωστό ότι θα αντιμετωπίσει τη Νίμπουρκ από την Τσεχία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, αν προκριθεί θα αναμετρηθεί στους «4» με την ισπανική Σαραγόσα ή το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην ισπανική Τενερίφη και τη βελγική Οστάνδη για τους «16», η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Εφόσον η Ένωση ξεπεράσει και αυτό το «εμπόδιο», θα αναμετρηθεί στον τελικό της διοργάνωσης με μία από τις Τουρκ Τέλεκομ, Ντιζόν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Χάποελ Ιερουσαλήμ ή Μπούργος.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν δύο αναμετρήσεις για την ολοκλήρωση της φάσης των «16», οι οποίες, όπως ανακοινώθηκε, θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα αρχίσουν στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

Η κλήρωση:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

30 Σεπτεμβρίου

  • Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν ή Νίζνι Νόβγκοροντ
  • Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος

1 Οκτωβρίου

  • Νίμπουρκ – ΑΕΚ
  • Σαραγόσα – Τενερίφη ή Οστάνδη

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 Οκτωβρίου)

  • Νικητής Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν/Νίζνι Νόβγκοροντ vs Νικητής Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος
  • Νικητής Νίμπουρκ – ΑΕΚ vs Σαραγόσα – Τενερίφη ή Οστάνδη

Ο αγώνας για την τρίτη θέση και ο τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, σε ώρες που θα καθοριστούν προσεχώς. Όσο για την απόφαση αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, αυτή θα ληφθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς που έχουν θέσει οι ελληνικές αρχές.