Skip to main content

Έτοιμη για τον «τελικό» με την Ολλανδία η Εθνική

Ο «τελικός» με την Ολλανδία πλησιάζει (23/01, 19:00) και η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι πανέτοιμη για να δώσει… τη ψυχή της προκειμένου να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αποψινός ημιτελικός με τις «οράνιε» στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης θα δώσει στη νικήτρια το «εισιτήριο» για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ακριβώς σε 6 μήνες από σήμερα.

Τα κορίτσια του Τεό Λοράντου προέρχονται από σερί νικών στα προηγούμενα ματς που έδωσαν, έδειξαν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και στις δηλώσεις τους δεν κρύβουν την πίστη τους για ένα «happy end».

Η συνεργάτιδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, αλλά η σκόρερ τεσσάρων τερμάτων στο 22-3 επί της Σλοβακίας, Βάσω Πλευρίτου, αναφέρθηκαν στην αναμέτρηση με την Ολλανδία.

H Φιλιώ Μανωλιουδάκη τόνισε: «Ο προημιτελικός με τη Σλοβακία ήταν ένα παιχνίδι που μας βοήθησε να προετοιμαστούμε πνευματικά για τον ημιτελικό. Γνωρίζαμε ότι θα εξελιχθεί έτσι, ωστόσο προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως θα αγωνιστούμε και το Σάββατο.

Πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε τη Σλοβακία και ευχόμαστε να τη συναντήσουμε ξανά στο μέλλον. Παραμένουμε συγκεντρωμένες και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένες για τον καθοριστικό αγώνα της πρόκρισης”.

Από την πλευρά της η Βάσω Πλευρίτου επισήμανε: «Ήταν ένας εύκολος αγώνας, όπως το αναμέναμε και προετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η άμυνα.

Είμαστε ικανοποιημένες, ενώ όσον αφορά τον ημιτελικό είμαστε ανυπόμονες και θέλουμε να παίξουμε γιατί έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμες.»

Όσον αφορά στο παρελθόν των αναμετρήσεων της Εθνικής γυναικών απέναντι στις «οράνιε», σε 67 ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, η Ελλάδα έχει 18 νίκες, 3 ισοπαλίες και 46 ήττες.

Στην τελευταία τους συνάντηση, πάντως, που είχε γίνει στις 26 Ιουλίου του 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γουαντσού στην Κορέα, η Ολλανδία είχε νικήσει με 11-9.

Στον άλλο ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά, που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διοργανώτρια Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία το βράδυ του Σαββάτου (21:00).