Skip to main content

Ο Γιάννης ξανάδωσε πλεονέκτημα στους Μπακς

Το Μιλγουόκι νίκησε στην Ατλάντα τους Χοκς με 113-102 έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας και ταυτόχρονα ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας, που είχε χάσει με την ήττα στον πρώτο αγώνα.

Οι Μπακς ξεκίνησαν άσχημα και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από νωρίς, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο -15 για τα «ελάφια» του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Με τον Τρέι Γιανγκ να σκοράρει 14 πόντους μόλις στην πρώτη περίοδο, οι Χοκς πέρασαν με 25-10, την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε με 0/1 δίποντο και 0/2 βολές.

Όμως ήταν απλώς θέμα χρόνου να «ζεσταθεί», κι όταν έγινε αυτό, η πρώτη περίοδος βρήκε στους Μπακς να έχουν μαζέψει τη διαφορά στους 5 πόντους (27-32). Από εκεί και ύστερα ο αγώνας έγινε ντέρμπι, καθώς Αντετοκούνμπο και Μίντλετον κρατούσαν την ομάδα τους συνεχώς στο παιχνίδι.

Οι δυο τους φρόντισαν να βάλουν το Μιλγουόκι σε θέση οδηγού στην τέταρτη περίοδο, την ώρα που ο Γιανγκ έπαιζε επηρεασμένος από το (ελαφρύ) διάστρεμμα που υπέστη στα τέλη της τρίτης περιόδου.

Παρότι ο Γιάννης αγωνιζόταν με ενοχλήσεις στη γάμπα είχε 33 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα κι ένα μπλοκ σε 41 λεπτά, ενώ ο Μίντλετον πρόσθεσε 38 πόντους (τους 20 στην τελευταία περίοδο), 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Για τους Χοκς ο Γιανγκ είχε 34 πόντους, αλλά έμεινε «άσφαιρος» στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, ο Ντανίλο Γκαλινάρι πρόσθεσε άλλους 18 πόντους, ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 8 πόντους με 3/16 σουτ.

Ο τέταρτος αγώνας θα διεξαχθεί επίσης στην έδρα της Ατλάντα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6, 03:30).