Skip to main content

Break με το… καλημέρα η Ατλάντα με το Μιλγουόκι (116-113)

Με έναν φοβερό και τρομερό, Τρέι Γιανγκ, η Ατλάντα έκανε… break με το…  καλημέρα στους τελικούς της Ανατολής απέναντι στο Μιλγουόκι και με το τελικό 116-113 πήρε προβάδισμα στη σειρά με 1-0.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο (34 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ) δεν αρκούσε στα «Ελάφια» για να υπερασπιστούν την έδρα τους, καθώς ο Κρις Μίντλετον ήταν σε κακή βραδιά (0/9 τρίποντα), ενώ αστόχησε και στο τελευταίο σουτ για να στείλει το ματς στην παράταση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο 22χρονος  Τρέι Γιανγκ, ο οποίος «τιμώρησε» την επιλογή των γηπεδούχων να του δώσουν τα σουτ από μέση απόσταση. Ο άσος των «Χοκς» σταμάτησε στους 48 πόντους (13/21 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 10/12 βολές), μάζεψε έξι ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής. 

Ο Greek Freak από την πλευρά του ήταν εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση, με τον Μπουντενχόλζερ να τον αφήνει για 41 λεπτά στο ματς και να τον βλέπει να σκοράρει 34 πόντους (14/23 δίποντα, 6/8 βολές), 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ, δύο κλεψίματα, δύο μπλοκ, τρία λάθη και τέσσερα φάουλ.

Η συνεργασία του με τον Τζρου Χόλιντεϊ (33 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ) ήταν άψογη σε όλη τη διάρκεια του ματς, από εκεί και πέρα όμως ο Πι Τζέι Τάκερ δεν έγινε παράγοντας του ματς, όπως αναμενόταν, ο Κρις Μίντλετον είχε 0/9 σουτ από την περιφέρεια και αστόχησε στο τρίποντο για την παράταση, ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ έχασε κατά κράτος τις μάχες με τον Κλιντ Καπέλα (12 πόντοι – 19 ριμπάουντ).

Το break ήταν το τρίτο για τα «Γεράκια» σε Game 1 στα φετινά playoffs μετά από εκείνα στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαντέλφια. Ταυτόχρονα, και η πρώτη τους νίκη σε σειρά τελικών της Ανατολής.