Skip to main content

Μπάσκετ: Πρόταση Παναθηναϊκού στον Σλούκα

Πρόταση ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια έκανε στον Κώστα Σλούκα ο Παναθηναϊκός, ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του 11ου τίτλου των «ερυθρόλευκων».

Οι «πράσινοι» γνωστοποίησαν την προσφορά που έκαναν στο διεθνή γκαρντ των Πειραιωτών και, πλέον, περιμένουν την απάντησή του.

Ανάλογη κίνηση είχαν κάνει και πέρυσι, όταν είχαν «χτυπήσει την πόρτα» του Βαγγέλη Μάντζαρη, μόνο που η προσφορά τους είχε κατατεθεί επίσημα στην πειραϊκή ΚΑΕ μιας και ο διεθνής πλέι μέικερ είχε συμβόλαιο σε ισχύ και βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους αδελφούς Αγγελόπουλου, για το αν θα προχωρούσε στην πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του με το σύλλογο (σ.σ. κάτι που τελικά έγινε).

Η περίπτωση με τον 25χρονο Σλούκα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς ο παίκτης μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα. Ήδη, είναι γνωστό ότι έχει πρόταση και από ομάδα της Τουρκίας (πιθανότατα την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς) και σήμερα ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ενοχλημένος ο Σλούκας

Ο τρόπος που δημοσιοποιήθηκε η πρόταση από πλευράς Παναθηναϊκού ενόχλησε τον Κώστα Σλούκα. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ δε διέψευσε το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού», ωστόσο, δεν έκρυψε ότι η κίνηση του «αιωνίου» αντιπάλου έγινε με συγκεκριμένο σκοπό να δημιουργήσει… κλίμα ενόψει των συζητήσεων που θα κάνει με τον Ολυμπιακό.

«Ο τρόπος που διάλεξε ο Παναθηναϊκός να γνωστοποιήσει την πρόταση μέσω ιστοσελίδων είναι αστείος. Θεωρώ ότι δεν ήταν σωστός ο χειρισμός. Δημιουργεί κλίμα… Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Πρώτα θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό και μετά θα αποφασίσω».

Ο Σλούκας, πάντως, με τα όσα δήλωσε είναι ξεκάθαρο πως θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Πρέπει πρώτα να γίνουν κάποιες συζητήσεις για το ρόλο μου στην ομάδα. Υπάρχει και θέμα οικονομικό, αλλά αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο στόχος μου είναι να βελτιώνεται ο ρόλος μου μέσα στο γήπεδο χρόνο με τον χρόνο. Είμαι επαγγελματίας και οφείλω να κοιτάξω και το δικό μου καλό».