Skip to main content

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής Ελλάδας για 36η φορά στην Ιστορία του στέφθηκε ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 84-70 του Ολυμπιακού στον 5ο και καθοριστικό τελικό των play off της Α1 στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ, έκαναν το 3-2 στη σειρά και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μία εβδομάδα από τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, οι «πράσινοι» μπροστά σε 20.000 οπαδούς τους κατάφεραν να ξεπεράσουν την συναισθηματική φόρτιση που υπήρχε, αλλά και το κακό πρώτο 20λεπτο που είχαν και μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος και είναι αφιερωμένος στον «ιστορικό» τους ηγέτη!

«Πρωτάθλημα για σένα Παύλο Γιαννακόπουλε» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα την ώρα που ο Νικ Καλάθης και οι υπόλοιποι παίκτες του «τριφυλλιού» σήκωναν το τρόπαιο του πρωταθλητή, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να κλαίει με λυγμούς, ενώ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ήταν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Μέχρι το 25΄, ο τελικός των… τελικών έδειχνε καρμπόν του πρώτου, με τον Ολυμπιακό να έχει απενεργοποιήσει τον Νικ Καλάθη και να ελέγχει το παιχνίδι. Ωστόσο, Νίκος Παππάς (13π.), Μάικ Τζέιμς (18π.) και Ματ Λοτζέσκι (12π.) κάλυψαν το… βραχυκύκλωμα του ομογενούς γκαρντ, η «πράσινη» επίθεση έβγαζε… φωτιές και ο κόσμος έδωσε την απαραίτητη ώθηση μέχρι το θρίαμβο.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν σε δεύτερο διαδοχικό ματς ο Τζαμέλ ΜακΛίν με 16 πόντους.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το παρκέ, λόγω ρίψης μπουκαλιών με νερό στον πάγκο από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Το ματς καθυστέρησε να ξεκινήσει, κι όπως αποδείχθηκε η διακοπή αυτή λειτούργησε αρνητικά για τους Πειραιώτες που είχαν το «μομέντουμ» του ματς κι έδειχναν πιο αποφασισμένοι από τον αντίπαλό τους.