Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή του Δ΄ ομίλου η Κροατία μετά το 2-0 επί της Νιγηρίας

Η Κροατία εκμεταλλεύτηκε τα στημένα και νίκησε 2-0 τη Νιγηρία στο τελευταίο χρονικά ματς της 3ης ημέρας του Μουντιάλ.

Με το «τρίποντο» αυτό η «Χρβάτσκα» πήρε… κεφάλι στον Δ΄ όμιλο του τουρνουά που διεξάγεται στην Ρωσία, μετά το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ισλανδία κι οπωσδήποτε έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκροση στα νοκ άουτ παιχνίδια της επόμενης φάσης.

Απόλυτα δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο προήλθε κυρίως από την ολιγωρία των αμυντικών της Νιγηρίας στα στημένα (και τα δύο τέρματα των Κροατών προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ). Επίσης μέτρησε σημαντικά και η εμπειρία των νικητών έναντι της νεανικής ομάδας του Ρορ, η οποία είχε διάθεση και πάθος, αλλά της έλλειψε η ουσία.

Η νεανική ομάδα της Νιγηρίας στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο, οι παίκτες της είχαν καλύτερα τρεξίματα, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Αντίθετα, οι Κροάτες χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο και να φανούν απειλητικοί, κατάφεραν να μπουν προηγούμενοι στ΄ αποδυτήρια για το πρώτο μέρος, χάρις στο αυτογκόλ του Ετέμπο στο 32ο λεπτό. Προηγήθηκε η κεφαλιά του Κράμαριτς με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του 22χρονου μέσου και να καταλήγει στα δίχτυα του Ουζόχο.

Ούτε το δεύτερο μέρος πρόσφερε συγκινήσεις στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, αλά και σε αυτούς που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με τους «Σούπερ Αετούς» να προσπαθούν για την ισοφάριση, χωρίς, όμως, να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Σούμπασιτς. 

Οι Κροάτες από την πλευρά τους κρατούσαν καλύτερα τη μπάλα με τους άψογους χειριστές που διαθέτουν στη μεσαία γραμμή (Μόντριτς, Ράκιτιτς) κι όσο έβλεπαν ότι δεν πιέζονταν από τους αντιπάλους τους προσπαθούσαν να βρουν μια καλή αντεπίθεση για να «κλειδώσουν» το ματς.

Και τα κατάφεραν στο 71΄ με το πέναλτι του Μόντριτς, το οποίο κέρδισε ο Μάντζουκιτς από κράτημα του Εκόνγκ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το υπόλοιπο της αναμέτρησης…