Skip to main content

Πέμπτος συνεχής τελικός για τους Γουόριορς με «σκούπα» στο Πόρτλαντ

Στον τελικό και του φετινού πρωταθλήματος προκρίθηκαν οι Γουόριορς, «σκουπίζοντας» με συνοπτικές διαδικασίες το Πόρτλαντ στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

Το Γκόλντεν Στέιτ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του και θα διεκδικήσει το τρίτο στη σειρά πρωτάθλημα (που θα είναι το τέταρτο στην τελευταία πενταετία), παίζοντας στον πέμπτο συνεχή τελικό.

Οι «πολεμιστές» επιβλήθηκαν στην παράταση των Μπλέιζερς με 119-117 μέσα στο Πόρτλαντ, σε μια σειρά που πάντως κάλλιστα θα μπορούσε να είναι στο 2-2 αυτή τη στιγμή, αφού στο δεύτερο και τέταρτο παιχνίδι η ομάδα του Τέρι Στοτς «αυτοκτόνησε», χάνοντας δύο ματς «δικά» της.

Το συγκρότημα του Στιβ Κερ έφτασε τους Σέλτικς και μαζί με τη Βοστόνη είναι πια οι δύο μοναδικές ομάδες του πρωταθλήματος που μετρούν πέντε διαδοχικούς τελικούς πρωταθλήματος.

Πλέον, ξεκούραστοι οι Γουόριορς αναμένουν τον αντίπαλό τους από τη σειρά των τελικών στην ανατολική περιφέρεια, με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να προηγούνται 2-1 των Τορόντο Ράπτορς.

Το Γκόλντεν Στέιτ, που δεν είχε πάλι διαθέσιμο τον (τραυματία) Κέβιν Ντουράντ, οδήγησαν οι Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν. Ο Κάρι είχε 37 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ και ο Γκριν 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, συνθέτοντας το πρώτο ζευγάρι συμπαικτών στην Ιστορία του ΝΒΑ που έκανε triple-double σε αγώνα των πλέι οφ.

Από τους ηττημένους εξαιρετικός ήταν ο Μέγερς Λέοναρντ που σημείωσε 30 πόντους, ενώ double-double κατέγραψε ο Ντάμιαν Λίλαρντ με 28 πόντους και 12 ασίστ, αλλά όπως και στο δεύτερο ματς ο ηγέτης των Μπλέιζερς ήταν μοιραίος, χάνοντας τις προσπάθειες που θα έδιναν στην ομάδα του τη νίκη.