Skip to main content

Δοκάρια και Νάγκι γλίτωσαν την ΑΕΛ με Λαμία (0-0)

Η ΑΕΛ ευτύχησε να έχει σε απίστευτη βραδιά τον Γκέργκελι Νάγκι και με «σύμμαχο» και την τύχη κατάφερε να φύγει αλώβητη από την Λαμία (0-0), παίρνοντας έναν «χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η θεσσαλική ομάδα, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε των play out (με το σημερινό ματς στο «Αθ. Διάκος» έπεσε η «αυλαία» της 4ης) ανέβηκε στους 24 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναιτωλικός, αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία κι έτσι βρίσκεται στην προτελευταία θέση που δίνει το «εισιτήριο» για το μπαράζ παραμονής.

Για να φύγει αήττητη από το γήπεδο της Λαμίας, η οποία έφτασε στους 31 βαθμούς και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της, η ΑΕΛ χρειάστηκε την τύχη, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με τον Ντέλετιτς, αλλά και τις σωτήριες επεμβάσεις του γκολκίπερ της, Γκέργκελι Νάγκι, ίσως στην καλύτερή του εμφάνιση από την έναρξη της περιόδου. .

Ο «χορός» των εντυπωσιακών επεμβάσεων του Νάγκι ξεκίνησε στο 23’ όταν «απογειώθηκε» για να απομακρύνει το σουτ του Άνχελ Μαρτίνεθ, ενώ στο 31’ ο Ντέλετιτς εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ απ’ τα 30 μέτρα, με τη μπάλα να χτυπάει στη συμβολή των δοκαριών και να απομακρύνεται απ’ τους αμυντικούς της ΑΕΛ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Νάγκι «φώναξε παρών» και πάλι σε νέο σουτ του Ντέλετιτς. Αφού έδιωξε την μπάλα στη συνέχεια αυτή χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Η Λαμία ήταν ανώτερη και στο β΄ μέρος, αλλά δεν έφτανε το ίδιο εύκολα στην περιοχή της ΑΕΛ. Στο 70’ από διώξιμο της μπάλας, ο Μαξιμένκο έκανε κάκιστο υπολογισμό, ο Ντέλετιτς σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, διότι στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ.