Skip to main content

Η Πάρμα ταπείνωσε την Γιουβέντους

Η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού καμπιονάτο σημειώθηκε απόψε στο «Ένιο Ταρντίνι», όπου η ουραγός, υποβιβασμένη και χρεοκοπημένη Πάρμα υποχρέωσε σε ήττα με 0-1 την πρωτοπόρο και σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής.

Η «βέκια σινιόρα» είχε τη σκέψη στον επικείμενο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό και οι «παρμέντσι» το εκμεταλλεύτηκαν για να πάρουν μια σημαντική νίκη γοήτρου απέναντι στην καλύτερη ομάδα της χώρας, με το γκολ του Χοσέ Μάουρι στο 60΄.

Νίκη και για την Τζένοα, που επικράτησε στο «Λουΐτζι Φεράρις» της Κάλιαρι με 2-0 κι έφτασε τη Μίλαν στους 41 βαθμούς, χάρις στα γκολ των Μπαγιέ Νιάνγκ (52΄) και Ιάγκο Φαλκέ (58΄).

Από την πλευρά τους, οι Σαρδηνοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς παραμένουν στην προτελευταία θέση της κατάταξης (19η) με 21 βαθμούς κι έχουν δύσκολο δρόμο να διαβούν για να παραμείνουν στη Serie A.

Σο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, τέλος, η Ίντερ με σπουδαία εμφάνιση άλωσε το «Μπεντεγκόντι» επικρατώντας της Βερόνα 3-0 με τέρματα των Μάουρο Ικάρντι (11΄), Ροντρίγκο Παλάσιο (48΄) και αυτογκόλ του Βαγγέλη Μόρα στις καθυστερήσεις, με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να παίζει βασικός, όπως και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.