Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα για τελικό η Ξάνθη, 1-0 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

Η εμπειρία από ένα σαφώς πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι της Σούπερ Λίγκας σε σχέση με εκείνο της Football League, αλλά και η ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης έκαναν τη διαφορά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Η ακριτική ομάδα νίκησε 1-0 στην έδρα του αντιπάλου της, στον πρώτο ημιτελικό με τον «Γηραιό» και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (19 Απριλίου η ρεβάνς), όπου ουσιαστικά βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό επί των αντιπάλων της, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Κλέιτον έκανε το 0-1 με σουτ, «σοκάροντας» το ενθουσιώδες και πολυπληθές κοινό στο «Καυτανζόγλειο», στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθεια της ομάδας του.

Ο Ηρακλής είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να επανέλθει άμεσα στον αγώνα όταν δύο λεπτά αργότερα ο Ρομάνο πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Κυριακίδη, αλλά ο Μπέρτος έδιωξε πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στη συνέχεια ο ρυθμός κόπασε και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Ρομάνο που μπλόκαρε ο Κυριακίδης στο 23΄, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία η Ξάνθη στο 44΄ με τον Κλέιτον, το πλασέ του οποίου από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Γιαννίκογλου.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε επιθετικά και στην επανάληψη χάνοντας δύο ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο, με τη μόλις άστοχη κεφαλιά του Ρομάνο στο 53΄ και το σουτ του Περόνε στο 54΄ που εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης, παρότι ο Αργεντινός επιθετικός είχε βγει απέναντί του σε θέση τετ α τετ.

Έκτοτε και προϊόντος του χρόνου η πίεση των γηπεδούχων χαλάρωσε έως ότου εξαφανίστηκε, με την Ξάνθη να κρατά το αποτέλεσμα και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται, όπως χθες στη Ριζούπολη, με νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας.