Skip to main content

«Φωτιά» με το… καλημέρα στα play out έβαλε η ΑΕΛ

Το ιδανικότερο ξεκίνημα στα play out της Super League έκανε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος που θ΄ ακολουθήσει.

Με το «τρίποντο» αυτό οι «βυσσινί» έβαλαν φωτιά στη μάχη της παραμονής, καθώς ανέβηκαν στους 19 βαθμούς, «πιάνοντας» τον προτελευταίο της ειδικής βαθμολογίας, ΟΦΗ, ο οποίος σε λίγη ώρα θα έχει δύσκολη αποστολή στο «Πανθεσσαλικό» απέναντι στον ουσιαστικά «αδιάφορο», Βόλο.

Το ντεμπούτο του Μάκη Χάβου δεν έφερε… γούρι στην «ελαφρά ταξιαρχία», που μπήκε με το… αριστερό στα play out και μπορεί προς το παρόν να μην ανησυχεί ιδιαίτερα με 18 βαθμούς, ωστόσο, σαφώς και δεν θα πρέπει να αισθάνεται ήσυχη.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίωρο και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ, στο 13΄ με τον Νάγκι να διώχνει σωτήρια την κεφαλιά του Λισγάρα και στο 27΄ με την λανθασμένη μπαλιά του Μπεντινέλι στον αφύλακτο Ντάουντα.

Η «απάντησε» της ΑΕΛ ήρθε στο 35΄ με την κεφαλιά του Ντουρμισάι να διώχνει με τα πόδια ο Βέρχουλστ. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι στο 54΄, όταν το σουτ του Μπεντινέλι έξω από την περιοχή σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Κολ πέρασε άουτ.

Τελικά, η ομάδα που κατάφερε να σκοράρει ήταν η Λάρισα. Ήταν το 67ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα στην περιοχή, με τελικό αποδέκτη τον Ντουρμισάι, ο οποίος δεν αστόχησε με πλασέ (1-0).

Στο 84΄ ο Νάγκι κράτησε το μηδέν στην εστία του στο κοντινό σουτ του Σλίβκα, ενώ στο 89΄ η ΑΕΛ είχε δοκάρι μετά από σουτ του Ακούνια.

Το «τρίποντο» των Θεσσαλών «σφράγισε» στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νούνιτς με πλασέ στην άδεια εστία.