Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 92-86 για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 18-9, παραμένοντας δεύτερος και «απόσταση βολής» από την κορυφή.
Από την πλευρά τους, οι Σέρβοι υποχώρησαν στο 16-12 κι έχασαν έδαφος στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 14 πόντων, αλλά, όπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, οι παίκτες του βιάστηκαν να τελειώσουν το παιχνίδι κι επέτρεψαν στους ομόχρωμούς τους να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης.
Εν πολλοίς, ο αγώνας κρίθηκε στο απίστευτο τρίποντο του Βεζένκοφ από τα 9+ μέτρα που έκανε το 88-81 στα 54΄΄ πριν τη λήξη. Αυτή η νίκη ήταν η έκτη συνεχής εντός έδρας και δέκατη στα τελευταία 12 παιχνίδια στη διοργάνωση.
Η πειραϊκή ομάδα μείωσε την απόσταση από την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ στη μία νίκη, με τους Τούρκους να έχουν δύο αγώνες λιγότερους (παίζουν αύριο με τον Παναθηναϊκό) και τον Ολυμπιακό έναν, τον αναβληθέντα με τη Φενέρ.
Τον πρωταθλητή Ελλάδας οδήγησε στην επιτυχία η τρόικα Βεζένκοφ (23π. με 3/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Φουρνιέ (18π. με 4/10 τρίποντα) και Ντόρσεϊ (17π. με 4/9 τρίποντα), ενώ 10 ασίστ μοίρασε ο Ουόκαπ (5π.).
Για τον Ερυθρό Αστέρα, που ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική (είχε χάσει από την Μακάμπι), ο Ενβόρα σημείωσε 21 πόντους με 2/6 τρίποντα, ο Μπάτλερ πέτυχε 15 (1/7 τρίποντα), ενώ 11 πόντους (1/6 τρίποντα) και 8 ασίστ είχε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












