Skip to main content

Η αντεπίθεση της ΑΕΛ συνεχίζεται

Τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 3-2, σε ματς με πολλές φάσεις, ανατροπές και πάθος για την 25η αγωνιστική της Super League.

Η αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει η θεσσαλική ομάδα στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου συνεχίζεται με τους «βυσσινί» να πανηγυρίζουν σε δεύτερη σερί αγωνιστική (είχε προηγηθεί το εντός έδρας 1-0 επί του Παναιτωλικού).

Παρότι και μετά από σημερινό «διπλό» το συγκρότημα του Φέστα παραμένει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή στα play out που θ΄ ακολουθήσουν.

Από την πλευρά τους οι Κρήτες γνώρισαν την 8η διαδοχική τους ήττα και πλέον μπαίνουν για τα… καλά σε περιπέτειες, καθώς η διαφορά τους από τους Θεσσαλούς μειώθηκε στους τρεις βαθμούς.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ντε Γκουζμάν έστρωσε στον Στάικο, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε κάπου και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΛ «απάντησε» στο 29΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμισάι από τον τερματοφύλακα Σωτηρίου και αξιοποίησε ο ίδιος. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 63΄ με ωραία προσπάθεια και άψογο τελείωμα του Ακούνια, ενώ αμέσως μετά ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδειξε κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι για αγκωνιά στον Γιαννούλη σε εναέρια διεκδίκηση.

Η φάση εξετάστηκε από τον VAR, με τον ρέφερι να «παίρνει πίσω» την απόφασή του, τιμωρώντας με κίτρινη τον επιθετικό των «βυσσινί».

Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και στο 72΄ κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του νεοεισελθόντα Σολίς από τον Ακούνια. Ο Ντε Γκουζμάν το εκτέλεσε άσχημα, ο Νάγκι μπλόκαρε, αλλά ο διαιτητής έδειξε επανάληψη (σωστά), καθώς ο Ούγγρος τερματοφύλακας είχε μετακινήσει και τα δύο πόδια του μπροστά από τη γραμμή τέρματος. Με τη δεύτερη προσπάθεια ο Ντε Γκουζμάν σκόραρε και ισοφάρισε στο 74΄.

Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ, ωστόσο, είδαν τον Νάγκι να κάνει μεγάλη επέμβαση στο εξαιρετικό σουτ του Σολίς. Ο τελευταίος έκανε τα πάντα μέσα σε 10 λεπτά συμμετοχής: κέρδισε το πέναλτι, έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 78΄ αποβλήθηκε, επειδή κλώτσησε εκτός φάσης τον Γιακιμόβσκι!

Η αποβολή του Σολίς άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα και έδωσε στην ΑΕΛ την ευκαιρία να φτάσει στη νίκη, χάρη στο γκολ του Ντουρμισάι στο 84΄. Ο διεθνής επιθετικός εκμεταλλεύθηκε μία βαθιά μπαλιά του Γιακιμόβσκι και σκόραρε με εξαιρετικό βολέ στην κίνηση. Ο βοηθός διαιτητής καταλόγισε αρχικά οφσάιντ, αλλά με παρέμβαση του VAR το γκολ κατακυρώθηκε.