Skip to main content

Πλήρωσε το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και Ρεάλ-Παναθηναϊκός στον τελικό της Euroleague

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν στον ημιτελικό από το 20' και μετά και η ''βασίλισσα'' που έφτασε εύκολα στη νίκη με 87-76 θα κοντραριστεί με το «τριφύλλι» στον μεγάλο τελικό της Κυριακής

Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το βράδυ της Κυριακής στις 21:00 τον φετινό τίτλο της Euroleague στο final4 του Βερολίνου. Η «βασίλισσα» νίκησε τον Ολυμπιακό με 87-76 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Μία Ρεάλ βγαλμένη από το… NBA και ένας Ολυμπιακός από το χειρότερο δυνατό σενάριο παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου ημιτελικού. Οι Ισπανοί με 69% στα τρίποντα, 75% στα δίποντα και σπουδαία άμυνα, ξέφυγαν στο 10′ με 28-10 και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 56-37. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν χαμένοι πάνω στο παρκέ, δεν είχαν λύσεις και μόνο ο Σακίλ Μασίκικ με 13 πόντους, μπόρεσε να διασωθεί από το «ναυάγιο».

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες εμφάνισαν καλό πρόσωπο, αφυπνίστηκαν και έχοντας τον Πίτερς σε τρομερή κατάσταση να… πυροβολεί έξω από την γραμμή του τριπόντου, κατάφεραν να μειώσουν σε 74-64 στο 32′. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επίθεση και χάρη στον Γκος αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω στην άμυνα για να μπορέσει να περιορίσει τους Μαδριλένους και να πλησιάσει περισσότερο.

Στο 34′ για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός έριξε την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό(76-67), παλεύοντας να επιστρέψει στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Κάθε φορά, όμως, που οι ”ερυθρόλευκοι” προσπαθούσαν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο, η Ρεάλ έβρισκε σύνδεση με το καλάθι και διατηρούσε την διαφορά ασφαλείας. Με σχετική ευκολία η ”βασίλισσα” έφτασε στη νίκη με 87-76.

Ο Μούσα με 20 πόντους, ο Χεζόνια με 12, ο Πουαριέ με 11 και ο Γιαμπουσέλι με 11 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Ο Πίτερς με 23 πόντους, ο Μακίσικ με 17 και ο Γκος με 15 ξεχώρισαν για τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 28-10, 56-37, 71-58, 87-76.

Παναθηναϊκός από ατσάλι, διέλυσε την Φενέρ και προκρίθηκε στον τελικό