Skip to main content

Παναθηναϊκός από ατσάλι, διέλυσε την Φενέρ και προκρίθηκε στον τελικό

EPA/CLEMENS BILAN

Χάρη σε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίο τον Ματίας Λεσόρ, το «τριφύλλι» νίκησε τους Τούρκους με 73-57 και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρόπαιο της Euroleague στο Βερολίνο

Το πρώτο βήμα για τον Παναθηναϊκό, ώστε να επιστρέψει στη κορυφή της Ευρώπης, έγινε απόψε στο Βερολίνο! Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε επί της Φενέρ με 73-57 στον πρώτο ημιτελικό του final4 και προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague, εκεί όπου περιμένει τον νικητή του Ρεάλ-Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά τον ημιτελικό και κατάφερε να προηγηθεί με 12-0 στα πρώτα λεπτά.

Η Φενέρ προσπάθησε να ισορροπήσει αλλά οι «πράσινοι» έβρισκαν λύσεις σε άμυνα κι επίθεση, όντας μπροστά στο 10′ με 22-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» από το 15′ και μετά, οι Τούρκοι με τον Χάις-Ντέιβις να είναι ασταμάτητος (12 πόντοι), ροκάνισαν την διαφορά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ελληνικό σύλλογο να είναι μπροστά με ένα καλάθι, 38-36, παίρνοντας λίγα πράγματα από τον Κώστα Σλούκα που έδειχνε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Έχασε το μυαλό της

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έσφιξε πολύ την άμυνά του, κράτησε χαμηλά την Φενέρ που «βραχυκύκλωσε» και με μεγάλα καλάθια από Λεσόρ και Γκραντ, κατάφερε να ξεφύγει στο 34′ με 62-52. H oμάδα του Γιασικεβίτσιους έχασε το μυαλό της, οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα σωστά και στις δύο πλευρές του παρκέ και πατώντας… γκάζι στο φινάλε, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 73-57 μέσα σε αποθέωση από το κοινό τους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ματίας Λεσόρ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από κοντά ήταν και οι Ναν με 14 πόντους, Γκραντ με 13 και Παπαπέτρου με 9.

Ο Ντέιβις με 14 και ο Σέστινα με 10 ξεχώρισαν για τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57.