Skip to main content

Ο Ντίας της Ρεάλ Μ. επέλεξε την Εθνική Μαρόκου

Βλέποντας να μην καλείται στη «Ρόχα», ο 24χρονος άσος της «Βασίλισσας» προτίμησε να παίξει για τα «Λιοντάρια του Άτλαντα»

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Μπραχίμ Ντίας επέλεξε να εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα του Μαρόκου έναντι της Ισπανίας.

Ο 24χρονος Ντίας έχει συμμετάσχει μόνο μία φορά στην ισπανική ανδρική ομάδα -σκοράροντας στη διάρκεια μιας φιλικής νίκης με 4-0 επί της Λιθουανίας το 2021- που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να αλλάξει διεθνείς δεσμεύσεις.

Η αλλαγή δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη καθώς ορισμένες διατυπώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ως μέρος της διαδικασίας, η ομοσπονδία του Μαρόκου πρέπει να υποβάλει αίτημα στη FIFA για την αλλαγή της εθνικότητας του Ντίας.

Η επιλογή του συζητήθηκε, αλλά εκείνος που δεν φαίνεται να αμφιβάλλει είναι ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε.

«Σέβομαι την θέση του Μπραχίμ, ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του. Για μένα, υπάρχουν πάντα τρία κριτήρια για να είναι κάποιος επιλέξιμος: να μπορεί να παίξει για την Εθνική, να θέλει να το κάνει και να τον επιλέγει ο προπονητής. Εάν δεν τηρούνται οι συνθήκες σε ένα από αυτά, θα είμαι πάντα εμπόδιο», υπογράμμισε ο Ισπανός προπονητής στη διάρκεια εκδήλωσης σε πανεπιστήμιο.

«Το πιο σημαντικό είναι να θέλεις να υπερασπιστείς τη φανέλα, χωρίς απαιτήσεις ή υποχρεώσεις. Δεν έχω μιλήσει μαζί του. Τηλεφωνώ ή δεν τηλεφωνώ. Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι είμαι αυτός που τον επέλεξε περισσότερο (σ.σ. στις κατηγορίες Νέων). Του εύχομαι τα καλύτερα και με απόλυτο σεβασμό», επανέλαβε ο 62χρονος τεχνικός της «Ρόχα».