Skip to main content

Έξαλλη η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ για την απουσία του Μέσι σε φιλικό αγώνα

Sam Navarro-USA TODAY Sports

Ο Αργεντινός δεν μπήκε στο γήπεδο απέναντι σε τοπική ομάδα παρά τη συμφωνία που είχε γίνει για να παίξει τουλάχιστον ένα ημίχρονο

Η μη εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι στο Χονγκ Κονγκ με τοπική ομάδα, έγινε πλέον πολιτική υπόθεση.

Η κυβέρνηση του πρώην βρετανικού προτεκτοράτου στην Κίνα παρενέβη επισήμως, οδηγούμενη και από τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων φιλάθλων που είχαν πληρώσει από 125 έως 600 ευρώ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

«Ο διοργανωτής του φιλικού αγώνα είχε δεσμευτεί να παίξει ο Μέσι για τουλάχιστον 45 λεπτά», αποκάλυψε ο υπουργός Αθλητισμού του Χονγκ Κονγκ. Ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής, που ταλαιπωρείται από καταπόνηση του μηριαίου, παρέμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο νίκησαν με 4-1 οι Αμερικανοί.

Οι περίπου 40 χιλιάδες θεατές κατά τη διάρκεια της συνάντησης άρχισαν να φωνάζουν «επιστρέψτε μας τα χρήματα», φωνές που αυξήθηκαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, συνιδιοκτήτης του συλλόγου του Μαϊάμι, έγινε στόχος αποδοκιμασιών καθώς προσπαθούσε να ευχαριστήσει τον κόσμο.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε δύο διαδοχικές ανακοινώσεις το βράδυ της Κυριακής, λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένη» και απειλώντας να αποσύρει 1,9 εκατομμύρια ευρώ δημόσια χρηματοδότηση από τον διοργανωτή της εκδήλωσης, το Tatler Asia, ένα μέσο ενημέρωσης που ειδικεύεται στη μόδα και τον πολυτελή τρόπο ζωής.

«Ένας από τους βασικούς όρους της χρηματοδοτικής μας συμφωνίας με την Tatler Asia ήταν να συμμετάσχει ο Μέσι στον αγώνα για τουλάχιστον 45 λεπτά, με την επιφύλαξη της φυσικής κατάστασης και της ασφάλειας», δήλωσε ο Κέβιν Γέουνγκ, γραμματέας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού στο Χονγκ Κονγκ, σήμερα το πρωί.

«Χθες, πριν την έναρξη του αγώνα, η διοργανώτρια Tatler Asia επανέλαβε ότι ο Μέσι θα έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο», εξήγησε.

Ο Γέουνγκ, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με άλλους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι, διαβεβαίωσε ότι η τοπική κυβέρνηση προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον διοργανωτή όταν ο 36χρονος δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου.

Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, καθώς απορρίφθηκαν λύσεις όπως η εμφάνιση του Μέσι στον αγωνιστικό χώρο για να αλληλεπιδράσει με τους φιλάθλους και να παραλάβει το τρόπαιο.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα αποφασίσει εάν θα αποσύρει την προγραμματισμένη οικονομική βοήθεια αφού εξετάσει τα γεγονότα με τον διοργανωτή της εκδήλωσης.

naftemporiki.gr