Skip to main content

Η ομοσπονδία της Βραζιλίας κινδυνεύει με αποβολή από τη FIFA

Η FIFA προειδοποίησε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Ιανουαρίου

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) και η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) δημοσίευσαν κοινό δελτίο Τύπου σχετικά με την πολιτική κατάσταση που βιώνει η Ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF).

Οι δύο αρχές επανέλαβαν ότι οι Βραζιλιάνοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου, που θα πρέπει να οριστεί τον Ιανουάριο, μετά την απόσυρση του Εντνάλντο Ροντρίγκες από τη θέση του στις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, αντιπροσωπεία της FIFA και της CONMEBOL θα βρίσκεται στη Βραζιλία από τις 8 Ιανουαρίου για να επιβλέπει την εκλογική διαδικασία για την επιλογή του νέου προέδρου. Ως εκ τούτου, δεν θα ληφθεί απόφαση πριν από αυτή την ημερομηνία.

Στην επιστολή, η CBF ενημερώνεται ότι, εάν δεν συμμορφωθεί με τις εντολές θα μπορούσε να υποστεί αναστολή λειτουργίας και απαγόρευση συμμετοχής για αόριστο χρονικό διάστημα.

Αυτό θα σήμαινε επίσης ότι η CBF, οι αντιπροσωπευτικές ομάδες και οι σύλλογοι δεν θα είχαν το δικαίωμα «να συμμετέχουν σε καμία διοργάνωση ή διεθνή διοργάνωση για όσο διάστημα έχει ανασταλεί», διευκρινίζει μέρος του δελτίου Τύπου.

Οι πιθανοί υποψήφιοι τοποθετούνται στα παρασκήνια για να λάβουν μέρος, με προσωρινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον Ζοσέ Πεντρίζ, εκπρόσωπο του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθλητικής Δικαιοσύνης (STJD).

naftemporiki.gr