Skip to main content

Άλλοι τέσσερις στους «16», έγκλημα Ράσφορντ με θύμα τη Γιουνάιτεντ

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via REUTERS

Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ ακολούθησαν Σίτι και Λειψία στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Γιουνάιτεντ κινδυνεύει με πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Οι έξι από τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έγιναν γνωστές μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής.

Οι πρώτες που προκρίθηκαν ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι και η Λειψία μετά τους αγώνες της Τρίτης, για να ακολουθήσουν μία ημέρα αργότερα οι Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας είχαν ξανά τον Χάρι Κέιν να βγάζει τα «κάστανα από τη φωτιά» και με δύο γκολ του νίκησαν δύσκολα στο Μόναχο τη Γαλατασαράι με 2-1, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να μειώνει για την «Τσι Μπομ».

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η βλακώδης ενέργεια του Ράσφορντ κόστισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια ήττα που μπορεί να σημάνει αποκλεισμό, όχι μόνο από τη συνέχεια της διοργάνωσης αλλά και από την Ευρώπη.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» προηγούνταν άνετα με 2-0 της Κοπεγχάγης στο «Πάρκεν» και ήλεγχαν το παιχνίδι, όταν ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο αντιπάλου του σε πολύ «κακό» μαρκάρισμα, που μπορεί να διέλαθε της προσοχής του διαιτητή στην κανονική ροή αλλά όχι και από τον «Big Brother» του ποδοσφαίρου, το VAR…

Αποβολή του Άγγλου φορ στο 42΄ και… τούμπα το παιχνίδι, με τους Δανούς να ισοφαρίζουν σε 2-2, τη Γιουνάιτεντ να προηγείται εκ νέου με πέναλτι και τους γηπεδούχους να φτάνουν σε πλήρη ανατροπή με δύο γκολ σε πέντε λεπτά, στο λυκόφως του αγώνα.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η διοίκηση της αγγλικής ομάδας είναι ένα γενναίο πρόστιμο στον Ράσφορντ και μαζί, δώρο ένα τεστ… IQ στον ποδοσφαιριστή της.

Πολύ κοντά στην πρόκριση βρίσκεται η Άρσεναλ μετά τη νίκη της στο «Εμιρέιτς» επί της Σεβίλλης με 2-0, ενώ για τον ίδιο όμιλο η Αϊντχόφεν, με την πρώτη νίκη της στον όμιλο (1-0 τη Λανς) έπιασε τους Γάλλους στη δεύτερη θέση.

Αποτελέσματα και σκόρερ (Τετάρτη 8/11):

1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι 2-1 (80΄, 86΄ Κέιν – 90΄+3 Μπακαμπού)
  • Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3 (45΄ Ελιουνούσι, 45΄+9 πεν. Γκονσάλβες, 83΄ Λεράγκερ, 88΄ Μπάρτζι – 2΄, 28΄ Χόιλουντ, 69΄ πεν. Φερνάντες)

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 12, Κοπεγχάγη 4, Γαλατασράι 4, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Άρσεναλ-Σεβίλη 2-0 (29΄ Τροσάρ, 64΄ Σάκα)
  • Αϊντχόφεν-Λανς 1-0 (12΄ Ντε Γιονγκ)

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Άρσεναλ 9, Αϊντχόφεν 5, Λανς 5, Σεβίλλη 2

3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Νάπολι-Ουνιόν Βερολίνου 1-1 (39΄ Πολιτάνο – 52΄ Φοφανά)
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Μπράγκα 3-0 (27΄ Ντίαθ, 58΄ Βινίσιους, 61΄ Ροντρίγο)

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 12, Νάπολι 7, Μπράγκα 3, Ουνιόν Βερολίνου 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Σοσιεδάδ-Μπενφίκα 3-1 (6΄ Μερίνο, 11΄ Ογιαρθάμπαλ, 21΄ Μπαρενετσέα – 50΄ Ράφα Σίλβα)
  • Σάλτσμπουργκ-Ίντερ 0-1 (86΄ πεν. Μαρτίνες)

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Σοσιεδάδ 10, Ίντερ 10, Σάλτσμπουργκ 3, Μπενφίκα 0