Skip to main content

Η Νιούκαστλ επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό του Τονάλι

Action Images via Reuters/Lee Smith

Ο σύλλογος του Ιταλού ποδοσφαιριστή ανακοίνωσε ότι η τιμωρία του ποδοσφαιριστή ξεκίνησε από χθες, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Η Νιούκαστλ επιβεβαίωσε τον 10μηνο αποκλεισμό του Σάντρο Τονάλι από το ποδόσφαιρο, αφού ο ποδοσφαιριστής κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των κανονισμών περί τυχερών παιχνιδιών από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC).

Ο Ιταλός διεθνής μέσος του αγγλικού συγκροτήματος, που αποκτήθηκε από τις «Καρακάξες» το καλοκαίρι έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μίλαν, θα μπορεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024.

Η FIGC ανακοίνωσε την κύρωση την Τετάρτη και υπέβαλε αίτημα την Παρασκευή στη FIFA για την εφαρμογή της απαγόρευσης σε όλο τον κόσμο. Το κυβερνητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι αυτό το αίτημα είχε ικανοποιηθεί και η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ αμέσως.

Ο προπονητής Έντι Χάου είχε πει το πρωί της Παρασκευής ότι φαινόταν «μεγάλες πιθανότητες» να εμφανιστεί εναντίον της Γουλβς το Σάββατο, ενώ ο σύλλογος περίμενε την επίσημη επιβεβαίωση.

Η Νιούκαστλ δήλωσε ότι έλαβε επιβεβαίωση της απαγόρευσης το βράδυ της Παρασκευής κι επιβεβαίωσε επίσημα την τιμωρία το πρωί του Σαββάτου.

Η ανακοίνωση της Νιούκαστλ:

«Ο μέσος της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ Σάντρο Τονάλι αποκλείστηκε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο για δέκα μήνες, με ισχύ από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, μετά από κατηγορίες για παράνομα στοιχήματα από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC).

Η κύρωση της FIGC περιλαμβάνει συνολικό αποκλεισμό 18 μηνών, με οκτώ μήνες απαλλαγή, καθώς ο παίκτης θα συμμετέχει σε ένα θεραπευτικό σχέδιο κι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ιταλία που αποτελείται από 16 συνεδρίες.

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, η Νιούκαστλ έλαβε επιβεβαίωση ότι η FIFA ενέκρινε την κύρωση της FIGC που θα εφαρμοστεί παγκοσμίως, πράγμα που σημαίνει ότι ο Σάντρο θα έχει δικαίωμα να επιστρέψει από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024».