Skip to main content

H Μπίλι Τζιν Κινγκ ζητά ένα ενιαίο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η θρυλική τενίστρια είναι έτοιμη να το γυναικείο Billie Jean King Cup να συνδυάζεται σε μια ενιαία διοργάνωση με το ανδρικό Davis Cup.

Ο θρύλος του τένις, η Μπίλι Τζιν Κινγκ, είναι ανοιχτή στην ιδέα να δει το ομώνυμο γυναικείο Κύπελλο να συνδυάζεται με το Davis Cup ανδρών, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τένις.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για το τένις», είπε η Κινγκ. Η νικήτρια 39 Grand Slam (απλό, διπλό Γυναικών, διπλό μεικτό) θέλει να δει άντρες και γυναίκες να παίζουν μαζί και να το «ενισχύουν».

Η Κινγκ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «χίλιες ερωτήσεις» που θα χρειάζονταν ταξινόμηση πριν το Billie Jean King Cup και το Davis Cup μπορέσουν να ενωθούν.

Τόσο το Billie Jean King Cup όσο και το Davis Cup ονομάζονται ήδη ως «το Παγκόσμιο Κύπελλο του τένις», αλλά η πρώτη διοργάνωση δεν θα έχει καμία από τις τέσσερις κορυφαίες παίκτριες του κόσμου να αγωνιστεί.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα δεν μπορεί γιατί η Λευκορωσία έχει αποκλειστεί από ομαδικούς αγώνες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ οι Ίγκα Σφιόντεκ, Κόκο Γκοφ και Τζέσικα Πεγκούλα δεν συμμετέχουν λόγω του βεβαρημένου προγράμματος.

Το Davis Cup, εν τω μεταξύ, αναζητά νέους υποστηρικτές για να παραμείνει στο ολοένα και πιο γεμάτο ημερολόγιο του τένις, αφού η 25ετής συμφωνία του, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Kosmos που υπεγράφη το 2018, διακόπηκε τον Ιανουάριο.

«Θέλω να είμαστε μαζί, θέλω πάντα τους άνδρες και τις γυναίκες μαζί», είπε ο Κινγκ. «Νομίζω ότι μπορούμε να το βελτιώσουμε και να επικεντρωθούμε περισσότερο σε εμάς. Νομίζω ότι στους ανθρώπους αρέσει όταν είμαστε όλοι μαζί ευτυχισμένοι».

Οι εφετινοί τελικοί του Billie Jean King Cup θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 12 Νοεμβρίου, ενώ οι τελικοί του Davis Cup πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 26 Νοεμβρίου.

naftemporiki.gr