Skip to main content

Βαρύ πρόστιμο στην ΑΕΚ από την UEFA, κίνδυνος για κλείσιμο θυρών

(KLODIA LATO / EUROKINISSI)

Η Ένωση θα πληρώσει ακριβά τα λέιζερ, τους γεμάτους διαδρόμους στις εξέδρες και τα αντικείμενα που έπεσαν στους πανηγυρισμούς των Ολλανδών.

Βαρύ πρόστιμο επέβαλε η UEFA στην ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Άγιαξ στην OPAP Arena, στο πλαίσιο του Europa League. Η Ένωση καλείται να πληρώσει ποσό ύψους 82.000 ευρώ, που αν προστεθεί σε εκείνα από τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, καθιστά τον αριθμό εξαψήφιο.

Αναφορικά με την τελευταία χρηματική ποινή, το μεγαλύτερο μέρος της αφορά στη χρήση λέιζερ από οπαδούς αλλά και τους γεμάτους διαδρόμους στις εξέδρες της «Αγιά Σοφιάς», κάτι που η UEFA απαγορεύει αυστηρά για λόγους ασφαλείας.

Για τη συνάντηση με τον Άγιαξ υπήρξε και σοβαρό πρόστιμο για αντικείμενα που έπεσαν στους πανηγυρισμούς των Ολλανδών μετά το γκολ που σημείωσαν, όπως και για τα μικρής έκτασης επεισόδια έξω από το γήπεδο, κατά την άφιξη των φιλοξενούμενων οπαδών.

Να επισημανθεί ότι αυτά τα πρόστιμα διπλασιάζονται επειδή οι λόγοι επιβολής τους είναι επαναλαμβανόμενοι, παρά τη διαρκή επικοινωνία με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, όπως και τη συνεχή ενημέρωση στο φίλαθλο κοινό για το τι πρέπει να αποφεύγεται.

Η ιστορία όμως είναι επαναλαμβανόμενη και αυτές οι πράξεις δεν πλήττουν μόνο τα έσοδα της εταιρείας αλλά δημιουργούν κι εντυπώσεις στα ανώτατα κλιμάκια του σώματος που διοικεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε δυσχερή θέση όσον αφορά στις εκθέσεις των παρατηρητών της UEFA και το ενδεχόμενο κλεισίματος θυρών στην OPAP Arena δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Κάθε άλλο, αφού η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία το έχει πράξει αρκετές φορές και για πολλούς από τους συλλόγους με «ανήσυχους» οπαδούς.