Skip to main content

Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης συμμετοχής της Ρωσίας

Το ανέφερε ρεπορτάζ του Sky News, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί και εντός της ημέρας.

Η FIFA προσπαθεί να τερματίσει την απομόνωση της Ρωσίας από το διεθνές ποδόσφαιρο, αφότου η UEFA χαλάρωσε τη θέση της για το ίδιο θέμα την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε την Τετάρτη (4/10) το Sky News.

Η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIFA αργότερα σήμερα, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στις ρωσικές ομάδες να παίξουν στα Παγκόσμια Κύπελλα Under-17 της FIFA, εάν προκριθούν, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Το θέμα δεν εμφανίστηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου της FIFA, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του του Reuters για σχόλιο.

Η UEFA αποφάσισε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ότι όλες οι ρωσικές ομάδες -Εθνικές και σύλλογοι- θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είπε ότι «τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες» και ότι οι ρωσικές ομάδες U-17 θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της UEFA, «κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν».

Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προέτρεψε την UEFA να επανεξετάσει την απόφασή της και είπε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τουρνουά που περιλαμβάνουν ρωσικές ομάδες.

Η Αγγλία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία δήλωσαν επίσης ότι οι ομάδες Νέων τους δεν θα παίξουν εναντίον της Ρωσίας, παρά την απόφαση της UEFA.

Πηγή: Reuters