Skip to main content

Οι Γκλέιζερς ακύρωσαν την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Reuters/Paul Childs

Η ιδιοκτήτρια αμερικανική οικογένεια είναι δυσαρεστημένη με τις προτάσεις που έλαβε και στοχεύει να προσπαθήσει ξανά το 2025.

Οι Γκλέιζερς θα αποσύρουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη διαδικασία πώλησης, καθώς δεν έλαβαν προσφορές που να πλησιάζουν την τιμή την οποία επιζητούσαν.

Το αποκαλύπτει η Daily Mail, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην αμερικανική οικογένεια, ιδιοκτήτη των «Κόκκινων Διαβόλων» από το 2005 και που έμοιαζε να βρίσκεται στα πρόθυρα να αποχωρήσει από το σύλλογο μετά από 18 χρόνια.

«Οι Γκλέιζερς είναι σκληροί και δεν θα επηρεαστούν από καμία αρνητική αντίδραση των οπαδών», είπε μια πηγή. Η οικογένεια ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι ήταν ανοιχτή σε προσφορές είτε για το 100% του συλλόγου είτε για την πώληση ενός μεριδίου.

Στην πορεία προέκυψαν μόνο δύο ενδιαφερόμενοι πλειοδότες, ο σεΐχης Γιασίμ του Κατάρ, που ήθελε το 100% των μετοχών και ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ, η προσφορά του οποίου θα άφηνε τους Γκλέιζερς με μειοψηφικό μερίδιο.

Πηγές κοντά σε αυτούς τους πιθανούς επενδυτές ανέφεραν ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη επηρεάστηκαν αρνητικά από τις θέσεις των Γκλέιζερς, ύστερα από πολλούς γύρους προσφορών.

Ως εκ τούτου, η οικογένεια θα αποσύρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την αγορά αφού δεν έλαβε προσφορά που να αντιστοιχεί στην απαιτούμενη αποτίμηση.

Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail, πίσω από την κίνηση κρύβεται η επιθυμία των Γκλέιζερς να επαναφέρουν τον σύλλογο στην αγορά το 2025, όταν και ελπίζουν ότι οικονομικοί και «περιβαλλοντικοί» παράγοντες θα προσελκύσουν περισσότερους πλειοδότες.

Οι ιδιοκτήτες στοχεύουν σε υψηλότερες τιμές χάρη στα αυξημένα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, την επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA σε 32 ομάδες και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αυξήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων για το ποδόσφαιρο. Οι Γκλέιζερς πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει να πουλήσουν τη Γιουνάιτεντ για ένα ποσό από 7 έως 10 δις λίρες.

naftemporiki.gr