Skip to main content

Ο άξονας UEFA-CONMEBOL «γέννησε» το Club Challenge

REUTERS/Bernadett Szabo

Η συνεργασία συνεχίζεται μεταξύ των δύο συνομοσπονδιών, που ξεκίνησαν με τον τελικό των Εθνικών πρωταθλητών (Αργεντινή-Ιταλία) και τώρα εισάγουν νέα διοργάνωση, μεταξύ συλλόγων.

Μια νέα διοργάνωση, σε έναν μοναδικό αγώνα που θα φέρει αντιμέτωπους το νικητή του Europa League με τον νικητή του Copa Sudamericana, του δεύτερου πιο σημαντικού τουρνουά της νοτιοαμερικανικής συνομοσπονδίας (CONMEBOL), είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Αφού είδαμε την Ιταλία (πρωταθλήτρια Ευρώπης) και την Αργεντινή (νικήτρια στο Copa America) να παίζουν σε ένα μονό παιχνίδι, η νέα μονομαχία μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής είναι το UEFA-CONMEBOL Club Challenge.

Η πρώτη διοργάνωση αυτού του νέου τροπαίου θα φέρει αντιμέτωπες τη Σεβίλλη και την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε από τον Ισημερινό. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο «Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν», έδρα των Ανδαλουσιανών, στις 19 Ιουλίου 2023 (22:00).

Όπως στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ έτσι κι αυτός ο αγώνας δεν θα περιλαμβάνει παράταση σε περίπτωση ισοπαλίας μετά από 90 λεπτά, αλλά προβλέπεται απευθείας μετάβαση στη διαδικασία των πέναλτι.

Στο νικητή θα δοθεί πλακέτα και μετάλλια ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση, ενώ οι διαιτητές αυτής της διοργάνωσης θα οριστούν από την UEFA.

Η εναρκτήρια έκδοση θα ονομάζεται «Αντόνιο Πουέρτα», προς τιμήν του αείμνηστου παίκτη της Σεβίλλης που πέθανε το 2007, σε ηλικία 22 ετών, μετά από καρδιακή ανακοπή και λίγο πριν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ εναντίον της Μίλαν.

Το Club Challenge αποτελεί μέρος της εκτεταμένης συνεργασίας μεταξύ UEFA και της CONMEBOL. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης το γυναικείο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο σάλας και οι κατηγορίες Νέων, με ανταλλαγή διαιτητών και προγράμματα τεχνικής κατάρτισης.

naftemporiki.gr