Skip to main content

«Τετράστερη» η OPAP Arena

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία πιστοποίησε σήμερα το γήπεδο της ΑΕΚ ως τεσσάρων αστέρων.

Ήταν ένα τυπικό θέμα, απέμενε όμως η επίσημη πιστοποίηση κι αυτό συνέβη σήμερα (6/6), με την UEFA να πιστοποιεί το γήπεδο της ΑΕΚ και να το εντάσσει στην κατηγορία των ευρωπαϊκών σταδίων τεσσάρων αστέρων.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Ένωση μπορεί να κάνει χρήση στους αγώνες της σε Champions League, Europa League, Conference League αλλά και στο Nations League, όπως και να φιλοξενήσει αναμετρήσεις της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο της Ένωσης θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League το 2024, ενώ αποτελεί έδρα της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

Σύμφωνα με τα κριτήρια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τα γήπεδα ξεκινούν από ένα αστέρι και καταλήγουν στα τέσσερα, που είναι η κορυφαία κορυφαία κατηγορία.

Όταν ένα γήπεδο πάρει την πιστοποίηση τεσσάρων αστέρων, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες από τους ομίλους του Champions League και φυσικά κάθε παιχνίδι των Europa League, Conference League και Nations League ή παιχνίδια της τελικής φάσης του Euro.