Skip to main content

Δίωξη στον Ολλανδό διεθνή Πρόμες για «εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης»

REUTERS/Ciro De Luca/File Photo

Με 50 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, ο ποδοσφαιριστής δεν είναι άγνωστος στις δικαστικές αρχές της χώρας του.

Ο δικαστικός δρόμος του Σταυρού συνεχίζεται για τον Κουίνσι Πρόμες. Ο Ολλανδός επιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας, που ήδη έχει δικαστεί στη χώρα του για επίθεση με μαχαίρι σε ξάδελφό του, διώκεται τώρα και για εισαγωγή κοκαΐνης, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Τρίτη (30/5).

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής κατηγορείται, μαζί με έναν άλλον 31χρονο Ολλανδό, ότι εισήγαγε «πολλές εκατοντάδες κιλά» κοκαΐνης τον Ιανουάριο του 2020, ιδίως μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας, στο Βέλγιο.

Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ και διεθνής με τους «Οράνιε» ήταν ήδη ύποπτος για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η προκαταρκτική ακρόαση διεξάγεται τη Δευτέρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Ο παίκτης δεν θα είναι παρών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων με την ομάδα του, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο εισαγγελέας ζήτησε τον Μάρτιο δύο χρόνια φυλάκιση εναντίον του Πρόμες, που κατηγορήθηκε για μαχαίρωμα σε ξάδελφό του κατά τη διάρκεια διαμάχης, τον Ιούλιο του 2020.

Αρχικά τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά βάσει πολλών μαρτυριών η εισαγγελία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο στόχος του ήταν να σκοτώσει το θύμα.

Ο Ολλανδός διεθνής, γεννημένος στο Άμστερνταμ, έπαιζε στον Άγιαξ εκείνη την περίοδο. Επέστρεψε στη Σπαρτάκ Μόσχας στις αρχές του 2021, όπου είχε ήδη αγωνιστεί από το 2014 έως το 2018.

Ήταν μέλος της αποστολής στο Euro τον Ιούνιο του 2021 με την Εθνική Ολλανδίας, ως αναπληρωματικός, αλλά έκτοτε δεν έχει ξανακληθεί.