Skip to main content

Ενδέκατο συνεχόμενο σκουντέτο για τον Ολυμπιακό

Η πειραϊκή ομάδα ούτε φέτος έδωσε δικαίωμα στον εγχώριο συναγωνισμό να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της.

Ασυναγώνιστος εντός των συνόρων, ο Ολυμπιακός συνέχισε τη δυναστεία του στο πόλο Ανδρών.

Η πειραϊκή ομάδα νίκησε τη Βουλιαγμένη και στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών με 11-7 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, έκανε το 3-0 στις νίκες και κατάκτησε ακόμα έναν τίτλο αήττητη, με μόνο μία ισοπαλία.

Για τους «Ερυθρόλευκους» ήταν το 11ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, 27ο συνεχόμενο από καταβολής της Α1 Ανδρών και συνολικά 36ο, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της ΚΟΕ.

Φυσικά κατάκτησε και το νταμπλ, 21ο στην ιστορία του, ενώ διεκδικεί και το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ, στο Final-8 του οποίου θα στρέψει πλέον την προσοχή του.

Ταυτόχρονα ο συγκεκριμένος τίτλος είναι ο 300ός από ιδρύσεως του συλλόγου στα πέντε ομαδικά αθλήματα, ανδρών και γυναικών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ ανδρών).

Πάντως ο ΝΟΒ αιφνιδίασε και ξεκίνησε με ένα σερί 4-0, αλλά με πίεση στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 4-4, πριν ο Γούντχεντ ξαναδώσει προβάδισμα στη Βουλιαγμένη, στο ημίχρονο (5-4).

Ο Βάμος, που μαζί με τον προπονητή Μιλάνοβιτς πήραν το πρώτο νταμπλ με τον Ολυμπιακό, ισοφάρισε και ο Γκίλλας έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, που ξέφυγε με 8-5 και δεν ξανακοίταξε πίσω…