Skip to main content

Ούτε στην AEL FC ARENA ο τελικός του Κυπέλλου

Το θεσσαλικό γήπεδο αντιμετωπίζει προβλήματα τεχνικής φύσης που καθιστούν πολύ δύσκολο τον υπερκερασμό τους.

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για το 2023 ψάχνει ακόμη την έδρα που θα τον φιλοξενήσει!

Μετά την απόρριψη της επιλογής του Πανθεσσαλικού σταδίου στον Βόλο, γήπεδο που προέβλεπε η εφετινή προκήρυξη ως έδρα επιλογής, η διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έστρεψε το βλέμμα στη γειτονική Λάρισα και το AEL FC ARENA.

Ωστόσο, το γήπεδο αποδεικνύεται προβληματικό καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα τεχνικής φύσης που καθιστούν πολύ δύσκολο τον υπερκερασμό τους και κατ΄ επέκταση τη φιλοξενία του καταληκτικού αγώνα της σημαντικότερης διοργάνωσης της Ομοσπονδίας.

Από την αυτοψία που διενήργησε το Πυροσβεστικό Σώμα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ζήτημα πρόσβασης, πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, ενώ το γήπεδο, που ανήκει σε ιδιώτη, φέρεται να μη διαθέτει ούτε την απαραίτητη άδεια.

Ως εκ τούτου η νέα εμπλοκή οδηγεί αυτονόητα σε αναζήτηση νέας έδρας, με επικρατέστερες περιπτώσεις, στην παρούσα φάση, το γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και το «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας.