Skip to main content

Ο Πότερ κόστισε στην Τσέλσι 2 εκατομμύρια για κάθε νίκη

REUTERS/David Klein/File Photo

Η νεόκοπη διοίκηση της λονδρέζικης ομάδας χρεώθηκε μια μεγάλη αποτυχία με την επιλογή πρόσληψης του πρώην τεχνικού της Μπράιτον, η οποία κόστισε ακριβά στο σύλλογο, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά.

Η ήττα της Τσέλσι (0-2) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Άστον Βίλα κόστισε πολύ ακριβά στον Γκράχαμ Πότερ, καθώς απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως προπονητής των «Μπλε».

Ωστόσο, δεν κόστισε λιγότερο στο σύλλογο η επιλογή της διοίκησης να αποπέμψει τον Τόμας Τούχελ για να υπογράψει τον πρώην προπονητή της Μπράιτον και να τον απολύσει την ίδια σεζόν.

Ο Πότερ έφτασε στον πάγκο της Τσέλσι τον Σεπτέμβριο αντικαθιστώντας τον Τούχελ (τώρα στην Μπάγερν Μονάχου) και πληρώθηκε γι΄ αυτό σαν μια μεταγραφή ποδοσφαιριστή αξίας περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συμφωνία του Πότερ με την Μπράιτον υπήρχε ρήτρα αποδέσμευσης, που ήταν η υψηλότερη η οποία έχει πληρωθεί ποτέ για προπονητή, ξεπερνώντας τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε στη Λειψία η Μπάγερν Μονάχου για να απελευθερώσει τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος επίσης απολύθηκε από τους Βαυαρούς πρόσφατα.

Η περιπέτεια του Πότερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έληξε μετά από 31 αγώνες, με τους «Μπλε» να μετρούν μόλις 12 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις: πρωτάθλημα, F.A. Cup, League Cup και Champions League.

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της ρήτρας που πλήρωσε ο σύλλογος του νέου ιδιοκτήτη, Τοντ Μπόιλι, κάθε νίκη που έφερε ο Πότερ κόστιζε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ!

Ο πρώην προπονητής της Μπράιτον αφήνει την Τσέλσι στην 11η θέση της Premier League, 12 βαθμούς πίσω από την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι εκτός F.A. Cup και League Cup, με τον αποκλεισμό και στις δύο περιπτώσεις να προέρχεται από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η μόνη ικανοποίηση είναι η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, όπου η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού απέκλεισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη φάση των «16».

naftemporiki.gr