Skip to main content

ΠΑΟΚ: Μόνη υπεύθυνη για επιλογή διαιτητών η ΚΕΔ με συνδρομή της UEFA

Μετά την ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για να δηλώσει ότι δεν αποδέχεται την έμμεση εμπλοκή του Κλάτενμπεργκ στην επιλογή διαιτητών, υπενθυμίζοντας ότι μόνη υπεύθυνη για την επιλογή είναι η ΚΕΔ.

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση ως προς την επίσκεψη του προέδρου τής Σούπερ Λίγκας στην έδρα της ΕΠΟ και τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Μπαλτάκο:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στην σημερινή ανακοίνωση της Stoiximan Super League, σχετικά με την εμπλοκή της στον ορισμό των διαιτητών των Play Offs.

Παρότι είμαστε μέλος του συνεταιρισμού και ενδιαφερόμαστε ιδιαιτέρως για την ισονομία στους αγώνες που απομένουν, ούτε ενημερωθήκαμε, ούτε συμφωνούμε να έχει την παραμικρή εμπλοκή -και μάλιστα από το παράθυρο- στην επιλογή διαιτητών ο κ. Κλάτενμπεργκ.

Συμφωνήσαμε και εμμένουμε ότι οι διαιτητές των κρίσιμων εναπομείναντων αγώνων, πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Κάθε απόφαση επ’ αυτού ωστόσο, ανήκει στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία μόνο μπορεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει επί του αιτήματος να έχει εμπλοκή η Stoiximan Super League στην επιλογή διαιτητών.

Μόνη υπεύθυνη για την επιλογή διαιτητών είναι η ΚΕΔ και οι μόνοι εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν το έργο της, είναι η UEFA και η επιτροπή διαιτησίας της.

Σε καμία περίπτωση η Stoiximan Super League που ανέκαθεν διοικείται από Πρόεδρο ή στέλεχος ομάδας, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα μεροληψίας, ειδικά όταν η ομάδα αυτή είναι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Ο κ. Μαρινάκης μπορεί να κάνει όσες συναντήσεις θεωρεί σωστές για να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του, ως Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει κατάχρηση του ρόλου του ως Προέδρου του συνεταιρισμού όλων των ομάδων, χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της Stoiximan Super League».