Skip to main content

Η Τότεναμ άνοιξε τη διαφορά από τη Λίβερπουλ

REUTERS/David Klein

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε νίκησε με 3-1 τη Νότιγχαμ και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από την πέμπτη Λίβερπουλ, εδραιώνοντας την παρουσία της στην πρώτη τετράδα.

Ο Χάρι Κέιν σκόραρε δις και βοήθησε την Τότεναμ να νικήσει τη Νότιγχαμ με 3-1 στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και να εδραιωθεί στην τέταρτη θέση της Premier League.

Οι «Πετεινοί» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ήττα της Λίβερπουλ λίγη ώρα πριν τον δικό τους αγώνα και απόκτησαν ξανά διαφορά έξι βαθμών από τους «Κόκκινους».

Ο Κέιν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από 19 λεπτά αγώνα και στη συνέχεια διπλασίασε με πέναλτι στο 35ο λεπτό φτάνοντας τα 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, για έκτη φορά στην καριέρα του.

Η Τότεναμ, που αποκλείστηκε από το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League κι έχασε στο πρωτάθλημα από τη Γουλβς, σφράγισε τους βαθμούς στο 62ο λεπτό, όταν ο Ριτσάρλισον βρήκε τον Σον Χέουνγκ-μιν και ο Κορεάτης τελείωσε ωραία τη φάση για το 3-0.

Η Φόρεστ «ζωήρεψε» μόνο όταν ήταν πολύ αργά, με τον αρχηγό Τζο Γουόραλ να μειώνει στο 81ο λεπτό και στη συνέχεια ο Αντρέ Αγιού έχασε πέναλτι που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, Φρέιζερ Φόρστερ.

Η Τότεναμ έχει 48 βαθμούς σε 27 αγώνες, με τη Λίβερπουλ να μετρά 42 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Φόρεστ παραμένει στη 14η θέση, αλλά είναι μόνο τρεις βαθμούς πάνω από τη 18η Γουέστ Χαμ, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Έβερτον-Μπρέντφορντ 1-0 (1΄ ΜακΝιλ)
  • Λιντς-Μπράιτον 2-2 (40΄ Μπάμφορντ, 78΄ Χάρισον – 33΄ ΜακΆλιστερ, 61΄ αυτ. Χάρισον)
  • Λέστερ-Τσέλσι 1-3 (39΄ Ντάκα – 11΄ Τσίλγουελ, 45΄+6 Χάβερτς, 78΄ Κόβατσιτς)
  • Τότεναμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-1 (19΄, 35΄ πεν. Κέιν, 62΄ Σον – 81΄ Γουόραλ)