Skip to main content

Νίκη σωτηρίας για τον Απόλλωνα Πατρών

Η αχαϊκή ομάδα συνέτριψε τον Ιωνικό Νίκαιας, τερμάτισε το αρνητικό σερί των εννέα ηττών κι έφτασε το σημερινό αντίπαλό της στην κατάταξη έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Άλμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε ο Απόλλωνας Πατρών μετά τη νίκη του με 93-66 επί του Ιωνικού στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στη συνάντηση που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής.

Έτσι, οι Πελοποννήσιοι δεν έφτασαν απλώς την πειραϊκή ομάδα στη βαθμολογία (4 νίκες – 14 ήττες) αλλά έχουν και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία αφού υπερκάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στον α΄ γύρο.

Οι γηπεδούχοι απέδωσαν καταπληκτικά στο β΄ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσαν 58 (!) πόντους, με αποτέλεσμα να διασφαλίσουν μια άνετη νίκη και ταυτόχρονα να διακόψουν το αρνητικό σερί των εννέα ηττών με την πρώτη επιτυχία τους για το 2023.

Ο Βερτζ άγγιξε το triple double με 23 πόντους, 10 ασίστ και 8 ριμπάουντ  ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεα των Μακ (20 πόντοι) και Γκρίφιν (14).

Για τους φιλοξενούμενους ο Μαυροκεφαλίδης είχε 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Νούνιεζ μέτρησε 9 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μάντζαρης μοίρασε 10 ασίστ.