Skip to main content

Mε «περίπατο» στα ημιτελικά του Final 8 ο Ολυμπιακός

KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Επίδειξη δύναμης από τον Ολυμπιακό, καθώς επιβλήθηκε επί του Άρη με 82-51 και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο προημιτελικός του Final 8 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα, νίκησαν με 82-51 και περιμένουν τον νικητή του Παναθηναϊκός-Κολοσσός στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, στο Ηράκλειο.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν κοντά στο σκορ μόνο στα πρώτα λεπτά. Μετά το 4-4, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησαν… γκάζι, έκαναν ένα σερί 20-0 και επί της ουσίας «καθάρισαν» το παιχνίδι από την αρχή του. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 31-20 στο 16′, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά και δεν άφησαν κανένα περιθώριο επιστροφής.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά ήταν απόλυτα σοβαρή σε άμυνα και επίθεση, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ.

Το τελικό 82-51 ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα του αγώνα. Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Βεζένκοβ (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Μπλακ (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Λαρεντζάκης (11 πόντοι, 2 ασίστ), ενώ για τους ηττημένους διασώθηκε μόνο ο Γκούντγουιν με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.