Skip to main content

Επιστροφή Αλέ με νίκη της Ντόρτμουντ

Ο επιθετικός των Βεστφαλών επέστρεψε στις επίσημες διοργανώσεις έξι μήνες μετά τη δυσάρεστη είδηση για την κατάσταση της υγείας, συνδυάζοντας την παρουσία του με νίκη της Ντόρτμουντ.

Έξι μήνες αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις, ο Σεμπαστιάν Αλέ πάτησε ξανά χορτάρι και έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, η οποία τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι, ως αντικαταστάτη του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο 28χρονος επιθετικός γνώρισε την αποθέωση όταν πήρε τη θέση του Μουκόκο, στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης με την Άουγκσμπουργκ, που έληξε με αγχωτική νίκη της Μπορούσια με 4-3 (30΄ Μπέλιγχαμ, 42΄ Σλότερμπεκ, 75΄ Μπάινο-Γκίτενς, 80΄ Ρέινα – 40΄ Μάιερ, 45΄+ Ντεμίροβιτς, 77΄ Τσόλινα).

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τρεις φορές στο προβάδισμα των γηπεδούχων, αλλά τελικά το γκολ του Ρέινα στο 80΄ χάρισε τους τρεις βαθμούς στους Βεστφαλούς, που διατηρούν την επαφή τους με την πρώτη τετράδα της Bundesliga.

Νίκη-οξυγόνο με 3-2 (21΄ Μπάκερ, 43΄ Αντλί, 67΄ Αμίρι – 83΄, 90΄+3 Στιντλ πήρε η Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Μπορούσια Παρκ» απέναντι στην Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα.

Οι «ασπιρίνες» διάγουν μέτρια αγωνιστική περίοδο και χρειάζονταν τους βαθμούς για να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις, κάτι που εν τέλει κατόρθωσαν φτάνοντας στο +5 από τη 16η Στουτγάρδη.

Η Λεβερκούζεν αιφνιδίασε τα «Πουλάρια» και προηγήθηκε 3-0, με τους παίκτες της Γκλάντμπαχ να «αφυπνίζονται» μετά το βαρύ σκορ και να βγάζουν αντίδραση, μόνο που ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να σώσουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό.