Skip to main content

Νίκες «καρμπόν» για Άρσεναλ και Λίβερπουλ

Reuters/Andrew Couldridge

Οι δύο σύλλογοι επέστρεψαν νικηφόρα στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα μετά την επανέναρξη της Premier League.

Άρσεναλ και Λίβερπουλ επανάκαμψαν με πανομοιότυπες νίκες (3-1) στο αγγλικό πρωτάθλημα, μετά την επανέναρξή του ύστερα από έξι εβδομάδες λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«Κανονιέρηδες» και «Κόκκινοι» επικράτησαν αντιστοίχως απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα, στο πλαίσιο της Boxing Day και της 17ης αγωνιστικής.

Η Άρσεναλ επανήλθε στο +7 από τη δεύτερη Νιούκαστλ (και με παιχνίδι λιγότερο), παρότι τα «Σφυριά» προηγήθηκαν στο «Εμιρέιτς» με πέναλτι του Μπενραχμά στο 27΄.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αλλά το VAR έδειξε πως η μπάλα είχε βρει στο κεφάλι αμυντικού της Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα η ποινή να ανακληθεί.

Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα επανήλθαν δριμύτεροι στην επανάληψη κι έφτασαν στην ολική ανατροπή με τρία γκολ σε 16 λεπτά. Στο 53΄ ο Σάκα ισοφάρισε, διπλασίασε ο Μαρτινέλι στο 59΄ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69΄ ο Ενκέτια.

Λίγο νωρίτερα, η Λίβερπουλ είχε περάσει επίσης με 3-1 από το «Βίλα Παρκ» απέναντι στην Άστον Βίλα και ανέβηκε στην έκτη θέση.

Το σκορ άνοιξε στο 5ο λεπτό ο Σαλάχ, που ξανάγινε η σταθερά στην επίθεση της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Αιγύπτιο να αξιοποιεί την (54η) ασίστ του Ρόμπερτσον στην αγγλική Λίγκα.

Το 0-2 ήρθε από τον προωθημένο Φαν Ντάικ στο 37ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ταυτόχρονα, ο Ολλανδός διεθνής κεντρικός αμυντικός έφτασε τα 15 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος οι «Χωριάτες» μείωσαν στο 59΄ με τον Γουότκινς και πίεσαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εν τέλει, ήταν ο Μπάιτσετιτς που έγραψε το 1-3 στο 82΄ και όλα τελείωσαν.