Skip to main content

Ο Ρουντίσα ξεγέλασε για δεύτερη φορά το θάνατο

Σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα Daily Nation ο Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα αποκαλύπτει ότι επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα το Σάββατο.

Πολύ κοντά σε μια τρομερή τραγωδία έφτασε ο Νταβίντ Ρουντίσα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο δις Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα (2012 και 2016), επίσης κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση (1’40”91), που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έπεσε θύμα αεροπορικού δυστυχήματος ενώ επέστρεφε από τους «Ολυμπιακούς των Μασάι», ένα είδος Ολυμπιακών Αγώνων για τους απογόνους των πολεμιστών Μασάι.

Το μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κένυα, στην κομητεία Καγιάντο και συνετρίβη στο έδαφος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε άτομα, εκτός από τον Ρουντίσα.

Ένας από αυτούς, τραυματισμένος στα πλευρά, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ ο 33χρονος πρώην δρομέας δεν έχει χτυπήσει , όπως αναφέρει στις στήλες της η κενυατική εφημερίδα Daily Nation.

«Όλα ήταν καλά, αλλά μετά από επτά ή οκτώ λεπτά πτήσης, ο κινητήρας του αεροπλάνου ξαφνικά σίγησε. (Ο πιλότος) είδε έναν ανοιχτό χώρο και προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο εκεί», θυμήθηκε ο Ρουντίσα.

«Όμως ένα από τα φτερά χτύπησε σε ένα δέντρο και το αεροπλάνο άρχισε να περιστρέφεται, πριν προσγειωθεί σε βραχώδες έδαφος. Ο πιλότος έκανε μια απίστευτη δουλειά κρατώντας το αεροπλάνο σταθερό για όσο το δυνατόν περισσότερο».

Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Νταβίντ Ρουντίσα είδε το θάνατο απέναντί του, αφού πριν από τρία χρόνια είχε πλησιάσει τα χειρότερα σε τροχαίο.

Ένα λάστιχο από το όχημά του είχε σκάσει στον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε λεωφορείο προκαλώντας περισσότερο φόβο παρά κακό στον Αφρικανό πρωταθλητή, ευτυχώς…

naftemporiki.gr