Skip to main content

Ο Λιβάκοβιτς έστειλε την Κροατία στους «8»

REUTERS/Lee Smith

Εντυπωσιακός ο γκολκίπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέκρουσε τρεις φορές στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στους Ιάπωνες και έστειλε τη «Χρβάτσκα» στους προημιτελικούς του Κατάρ.

Ο τερματοφύλακας της φιναλίστ του Μουντιάλ 2018 Κροατίας, Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, απέκρουσε τα πέναλτι των Τακούμι Μιναμίνο, Καόρου Μιτόμα και Μάγια Γιοσίντα, πριν ο Μάριο Πάσαλιτς ευστοχήσει στο νικητήριο σουτ στη νίκη με 3-1 επί της Ιαπωνίας και φέρει την ομάδα του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Ιάπωνες, μετά την απρόσμενη επιτυχία τους εναντίον της Γερμανίας και της Ισπανίας στη φάση των ομίλων, είχαν ανοίξει το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43΄) με τον Ντάιζεν Μαέντα, αλλά ο Ιβάν Πέρισιτς ισοφάρισε για την «Χρβάτσκα» στο 55΄ με κεφαλιά-δυναμίτη από σέντρα του Ντέγιαν Λόβρεν.

Οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή για μια θέση στα ημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Βραζιλίας και Νότιας Κορέας, που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ (21:00) της Δευτέρας.

Μετά το 1-1 το παιχνίδι έγινε αρκετά «κλειστό», οι αντίπαλοι δεν πήραν ρίσκα και μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση και ύστερα στα πέναλτι.

Εκεί, ο 27χρονος τερματοφύλακας εμπνεύστηκε από τον… Ντάνιελ Σούμπασιτς, που είχε κάνει το ίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το 2018.

Στη διαδικασία των πέναλτι μόνο ο Ασάνο αποδείχθηκε ψύχραιμος για τους Ιάπωνες και σκόραρε απέναντι στον εντυπωσιακό Λιβάκοβιτς, την ώρα που ο Μάρκο Λιβάγια σούταρε στο δοκάρι για τους Κροάτες, αλλά… μικρό το κακό αφού οι Βλάσιτς, Μπρόζοβιτς και Πάσαλιτς «βρήκαν δίχτυα».