Skip to main content

Ο Μπαπέ έστειλε την Γαλλία στα νοκ άουτ του Μουντιάλ

REUTERS/Kim Hong-Ji

Με δύο γκολ του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της, η Γαλλία νίκησε 2-1 τη Δανία κι εξασφάλισε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον των Σκανδιναβών.

Με τον Κιλιάν Μπαπέ, να σκοράρει δις, η Γαλλία επικράτησε 2-1 της Δανίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, στο στάδιο «974» της Ντόχα και με δύο νίκες προκρίθηκε μαθηματικά στους νοκ άουτ αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Από την πλευρά τους, οι Σκανδιναβοί ενδέχεται να πληρώσουν ακριβά τη «λευκή» ισοπαλία της πρεμιέρας με την Τυνησίας, καθώς στην αναμέτρηση «ζωής και θανάτου» με τους Αυστραλούς, που νίκησαν νωρίτερα σήμερα τους Τυνήσιους, χρειάζονται μόνο τους τρεις βαθμούς απέναντι στους Socceroos την προσεχή Τετάρτη (30/11).

Ο Μπαπέ έφτασε τα 31 γκολ με την Εθνικής προσπερνώντας Παπέν και Φοντέν, ενώ έγινε ο δεύτερος σκόρερ των «τρικολόρ» σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου με 7 γκολ, πίσω από τον Ζιστ Φοντέν.

Ύστερα από ένα «λευκό» πρώτο 45λεπτο, όπου πάντως οι «Μπλε» είχαν δυο καλές στιγμές, η ομάδα του Ντεσάν κυριάρχησε στην επανάληψη, βρίσκοντας χώρους καθώς οι Δανοί έπρεπε να ρισκάρουν.

Έτσι, αφού στο 56΄ ο Σμάιχελ απέκρουσε το σουτ του Μπαπέ που είχε φύγει στην αντεπίθεση κι ενώ στο 60΄ αστόχησε αδιανόητα απέναντι στον Δανό κίπερ, στο επόμενο λεπτό και σε νέα αντεπίθεση των παγκόσμιων πρωταθλητών ο Ερναντέζ γύρισε την μπάλα στο αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ.

Οι «Βίκινγκς» απάντησαν άμεσα φτάνοντας στην ισοφάριση στο 68΄ με κεφαλιά του Αντρέας Κρίστενσεν, μετά από κόρνερ του Έρικσεν και κεφαλιά-πάσα του Άντερσεν, ενώ στο 73΄ ο Λιορίς αποσόβησε την πλήρη ανατροπή αποκρούοντας σωτήρια το σουτ του Μέλε.

Στο 81΄ από γύρισμα του Ντόλμπεργκ ο Μπρεθγουέϊτ με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, αλλά στο 86΄ ο Μπαπέ «σκότωσε» για δεύτερη φορά τους Δανούς διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 από σέντρα του Γκριεζμάν.