Skip to main content

Oνειρικό φινάλε για το Ιράν, 2-0 την Ουαλία

REUTERS/Hannah Mckay

Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων το Ιράν νίκησε 2-0 την Ουαλία και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης στους 16 του Μουντιάλ.

Όλα έδειχναν πως Ιράν και Ουαλία θα μοιράζονταν βαθμούς και εντυπώσεις αλλά στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων οι Ιρανοί βρήκαν δύο γκολ και πήραν ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» που τους βάζει σε τροχιά πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Στο πρώτο μέρος η Ουαλία απείλησε με το σουτ του Μουρ στο 12′ και είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τους Πέρσες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση στο ματς.

Κάτι που έκαναν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σε μία τριπλή ευκαιρία! Αζμούν και Ταρεμί στο 52′ σημάδεψαν το δοκάρι με τον κίπερ των Ουαλών να σώνει την ομάδα του. Οι Πέρσες ήταν ανώτεροι, με την Ουαλία να μένει με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Χένεσι στο 86′.

Έχοντας παίκτη παραπάνω το Ιράν πίεσε ασφυκτικά και στο 98′ ο Τσεσμί με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Ο Ρεζαεϊάν δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 2-0, πιστοποιώντας την ανωτερότητα της ομάδας του.

naftemporiki.gr