Skip to main content

Η Fenway Sports Group αναζητά αγοραστές για τη Λίβερπουλ

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μεγάλης αγγλικής ομάδας είναι ανοιχτή στην είσοδο νέων επενδυτών, με τις πληροφορίες να μιλούν για αναζήτηση νέων επενδυτών μέσω Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Η Λίβερπουλ είναι ανοιχτή στο να καλωσορίσει νέα μέλη: το επιβεβαίωσε το Fenway Sports Group (FSG) που ελέγχει τον αγγλικό σύλλογο και είναι επίσης ιδιοκτήτης των Μπόστον Ρεντ Σοξ, ενός από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στον κόσμο του μπέιζμπολ.

Η FSG έγινε ιδιοκτήτης των «Κόκκινων» το 2010 για ένα ποσό 300 εκατομμυρίων λιρών από τους πρώην ιδιοκτήτες Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ. Μεταξύ των υπόλοιπων μελών του Fenway Sports Group είναι και Redbird fund του Τζέρι Καρντινάλε (ιδιοκτήτης της Μίλαν) και ο διάσημος μπασκετμπολίστας Λεμπρόν Τζέιμς.

«Υπήρξαν μια σειρά από πρόσφατες αλλαγές ιδιοκτησίας και τόσες φήμες στους συλλόγους της EPL, ώστε αναπόφευκτα μας ρωτούν τακτικά για την ιδιοκτησία του Fenway Sports Group στο Λίβερπουλ», αναφέρει η FSG μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

«Η FSG λάμβανε συχνά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τρίτα μέρη που προσπαθούσαν να γίνουν μέτοχοι της Λίβερπουλ. Η FSG έχει δηλώσει προηγουμένως ότι με τους σωστούς όρους και προϋποθέσεις θα εξετάζαμε νέους μετόχους εάν ήταν προς το συμφέρον της Λίβερπουλ ως συλλόγου. Η FSG παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην επιτυχία της Λίβερπουλ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Ωστόσο, σύμφωνα με το έγκυρο The Athletic, η Fenway Sports Group έχει ήδη δώσει εντολή σε δύο επενδυτικές τράπεζες, τη Goldman Sachs και τη Morgan Stanley, να συλλέγουν τυχόν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τρίτους.

Κατά συνέπεια, η πόρτα είναι ανοιχτή για την είσοδο νέων μετόχων, προφανώς μειοψηφικών και πλειοψηφικών, για έναν από τους σημαντικότερους ομίλους του αθλητικού τομέα.

Η αξία της Λίβερπουλ αναμένεται να είναι περίπου όσο και αυτή της Τσέλσι, που πούλησε στις αρχές του έτους ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Τοντ Μπόιλι και την Clearlake Capital, έναντι 4,25 δισ. λιρών.