Skip to main content

Ο Πικέ βάζει τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική καριέρα του

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα δημοσιοποίησε την απόσυρσή του με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας ότι το Σάββατο θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του.

Μεγάλη έκπληξη στην Μπαρτσελόνα. Ο Γεράρδ Πικέ (35 ετών, 9 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν) ανακοίνωσε απόψε (3/11) την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο.

Ο Ισπανός διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν θα περιμένει καν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για να κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Το Σάββατο (απέναντι στην Αλμερία) θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας στο “Καμπ Νόου”», ανακοίνωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Τα παιδικά μου όνειρα έγιναν πραγματικότητα, ήρθε η ώρα να κλείσω τον κύκλο. (…) Πάντα έλεγα ότι μετά την “Μπάρτσα” δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα, και έτσι θα γίνει», πρόσθεσε.

Επομένως, ο εντός έδρας αγώνας με την Αλμερία το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (22:00) αποκτά πολύ ιδιαίτερη χροιά, καθώς θα είναι ο τελευταίος του Πικέ με τη φανέλα των Καταλανών, τουλάχιστον στο «Καμπ Νόου».

Μένει πια να φανεί αν το παιχνίδι με την Οσασούνα, την ερχόμενη Τρίτη, θα είναι εκείνο με το οποίο θα κρεμάσει τα παπούτσια του, λίγο πριν την ανάπαυλα για το Μουντιάλ.

Ο 35χρονος αμυντικός έχασε τη θέση του αυτή τη σεζόν μετά την άφιξη νέων παικτών, όπως ο Κουντέ, ο Κρίστενσεν ή ο Μάρκος Αλόνσο, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 554 λεπτά σε 9 αγώνες μεταξύ του πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, παρά τις φθίνουσες επιδόσεις του τις τελευταίες σεζόν, ο Πικέ θα αφήσει σπουδαίο στίγμα στην Μπαρτσελόνα.

Με τη φανέλα των Καταλανών κατάκτησε οκτώ πρωταθλήματα κι επτά Κύπελλα Ισπανίας, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, έξι Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τρία Κύπελλα Ευρώπης. Ένα εντυπωσιακό, ομολογουμένως, ποδοσφαιρικό βιογραφικό…