Skip to main content

Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν με Φράιμπουργκ

Η Μπάγερν έκανε «φύλλο και φτερό» τη φιλόδοξη Φράιμπουργκ, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League και χωρίς να δείξει έλεος τη διέσυρε με 5-0 στην «Αλιάντς Αρένα», την προσπέρασε κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση, στο -4 από την εκπληκτική Ουνιόν Βερολίνου που λίγη ώρα νωρίτερα είχε επιβληθεί με 2-0 της Ντόρτμουντ.

Ακόμη και χωρίς τους άρρωστους Μίλερ και Μουσιάλα, η ομάδα του Νάγκελσμαν παρουσιάστηκε δυνατή κι ενθουσιώδης και χάραξε την πορεία για τη νίκη μόλις από το ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Φράιμπουργκ, που άντεχε αρκετά καλά μέχρι εκείνο το σημείο, αύξησε το ρίσκο και τιμωρήθηκε αμέσως με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο, αφού οι χώροι που άφησε ήταν «βούτυρο στο ψωμί» των Βαυαρών.

Το σκορ στο 55΄ ήταν ήδη 4-0 και όλα είχαν κριθεί, με την Μπάγερν να φτάνει και σε πέμπτο γκολ έχοντας κορυφαίο τον Τσούπο-Μότινγκ, που πέτυχε γκολ και είχε ασίστ. 

Οι δύο ομάδες στρέφουν πια την προσοχή τους στο Κύπελλο Γερμανίας, καθώς την Τετάρτη (19/10) είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος γύρος του DFB Cup.

Η Μπάγερν έχει δύσκολη αποστολή καθώς πηγαίνει στο Άουγκσμπουργκ, όπου γνώρισε τη μοναδική ήττα της σεζόν τον Σεπτέμβριο, ενώ η Φράιμπουργκ θα φιλοξενήσει τη Ζανκτ Πάουλι, σύλλογο της δεύτερης κατηγορίας.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 3-2 (47΄, 81′ Τίγκες, 61΄ Χουσεΐνμπασιτς – 14΄ Νιντερλέχνερ, 68΄ Καλιγκιούρι)
  • Ουνιόν Βερολίνου-Ντόρτμουντ 2-0 (8΄, 21΄ Χάμπερερ)
  • Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 5-0 (13΄ Γκνάμπρι, 33΄ Τσούπο-Μότινγκ, 52΄ Σανέ, 55΄ Μανέ, 80΄ Σάμπιτσερ)