Skip to main content

Πάει αήττητη στο Βερολίνο για τα νοκ άουτ η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδας έβγαλε την «υποχρέωση» απέναντι στην Εσθονία, την οποία νίκησε με 90-69 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2022 με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κατακτώντας πανηγυρικά την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, που θα φιλοξενήσει τους νοκ άουτ αγώνες της διοργάνωσης. Η Εθνική ξεκινά την προσπάθεια για μια θέση στα μετάλλια την Κυριακή (11/9).

Παρά την εύκολη νίκη, ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας θορυβήθηκαν στο 24ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φάνηκε να έχει πρόβλημα στον αστράγαλο, κάθισε στον πάγκο και δεν επέστρεψε στο παρκέ, δημιουργώντας πρόσκαιρη ανησυχία που ΄λομως διασκεδάστηκε στη συνέχεια.

H διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά, με το «γαλανόλευκο» συγκρότημα να εξασφαλίζει γρήγορα διαφορά δίνοντάς της στο τρίτο δεκάλεπτο μεγάλες και μη ανατρέψιμες τιμές.

Αντίθετα με την Ελλάδα, η Εσθονία με ρεκόρ 1-4 κατέλαβε την πέμπτη θέση του γκρουπ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 25 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο έτερος «διψήφιος» της Εθνικής, Κώστας Σλούκας. Από την Εσθονία, προσπάθησε ο Σιμ-Σάντερ Βένε με 19 πόντους.